Op welke hoogte komen je kranen?

Bij de plaatsing van je kranen is de juiste hoogte misschien het allerbelangrijkste waar je aandacht aan moet schenken. Gebruik de onderstaande leidraad als je van plan bent om zelf de handen uit de mouwen te steken.

KraanHoogte van tap
Handwasbakje60 à 65 cm
Wastafel60 à 65 cm
Bad75 cm
Douche115 cm
Lavabo keuken60 cm
Bidet15 cm
Wc20 cm
Wc (aansluiting boven spoelbak)68 cm

Behalve bij douche en bad wordt er een verbindingsstuk (ongeveer 30 cm) tussen het tappunt en de eigenlijke kraanaansluiting geplaatst. Vandaar het verschil tussen het tappunt en de uiteindelijke kraanhoogte. Ga nauwkeurig tewerk bij de plaatsing van de kraan zodat er geen hulpstukken nodig zijn.

Onderhoud

  • Kranen vergen niet veel onderhoud. Regelmatig wrijven met een zachte doek met een detergent volstaat.
  • Gebruik geen schurende, bijtende azijnhoudende of agressieve reinigingsmiddelen. Anders kan het oppervlak van de kraan aangetast worden en kan er een matte schijn op de kraan komen.
  • Verchroomde oppervlakken poets je met zeepsop of met een zacht, vloeibaar reinigingsmiddel.
  • Gekleurde oppervlakken poets je met een doek en zuiver water of met een zacht vloeibaar reinigingsmiddel. Geen producten gebruiken op basis van alcohol, chemische zuren of azijn.
  • Verwijder regelmatig kalkaanslag in kranen.

Klaar om je dromen om te zetten in concrete plannen? Bespaar tijd! Laat je contacteren door een keukenspecialist in jouw buurt en krijg professioneel advies op maat.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media