livios logo

Badkamer of keuken renoveren? Zoveel budget moet je voorzien!

De populairste renovatiewerken? De keuken of badkamer vernieuwen. Maar hoeveel betaal je voor een nieuwe inloopdouche of een nieuw keukenwerkblad? Samen met enkele experts rekenden we iedere kostenpost voor je uit.   

1. Badkamer

Wat kost een hangtoilet?

Voor een wand-wc heb je al een basismodel vanaf 210 euro exclusief btw. Steve Souverijns van Duravit zoomt in op de prijsbepalers en verklapt welk onderdeel heel wat (ver)bouwers vergeten als ze aan het rekenen slaan.

Ontdek het hier.

Wat kost een douchetoilet?

Mag het wat meer zijn? Een douchetoilet is hygiënischer dan een standaardtoilet met toiletpapier. Prijzen starten vanaf 2.350 euro. Kim Goosens van Lambrechts geeft meer uitleg.

Lees het volledige artikel.

toilet hangtoilet

Foto Duravit
  

douche douchegoot badkamer aco_douchegoot_grijze_afdekking_inloopdouche_blauw

Foto ACO Douche
  

Wat kost een inloopdouche?

Voor een standaard inloopdouche, waar de badkamervloer gewoon doorloopt in de douche en het water verdwijnt langs een douchegoot, betaal je al snel 3.500 euro exclusief btw. Er spelen heel wat factoren mee. Karolien Vanovertveld van ACO helpt ons bij deze rekensom.

Ontdek de prijsbepalers.

Wat kost een bad?

Geniet je na een lange werkdag liever van een ontspannen bad? Verschillende factoren bepalen de prijs: materiaal, grootte, model, … We overlopen ze samen met Ideal Standard en Van Marcke.

Ontdek het hier.

Wat kost een keramische wastafel?

Je badkamer pimpen met een nieuwe wastafel? Keramiek is en blijft een populair materiaal. Je vindt keramische wastafels in verschillende maten, vormen, … Maar hoeveel betaal je hiervoor? We vroegen het aan Steve Souverijns van Duravit.

Ontdek het prijskaartje.

Duravit badkamer douche bad lavabo kraan

Foto Duravit
  

badkamer inrichting toilet douche

Foto Eauplus
  

Wat kost wandverwarming ?

Wandverwarming is een aanvulling op vloerverwarming, warmt snel op en geeft snel warmte af. Ideaal dus voor in een kleinere ruimte zoals je badkamer. Maar wat kost dit? Geert Cardinaels van Climatrix legt uit.

> Lees het volledige artikel.

2. Keuken

Wat kost een dampkap?

De keuze in modellen is ruim, net als de prijsverschillen. Julie Cottyn van Novy verklapt hoeveel een dampkap kost. Van een degelijk basismodel tot een werkbladdampkap.

Ontdek het prijskaartje.

Dampkap vuur kookplaat werkbladdampkap ingebouwde dampkap

Foto Novy
  

Wat kost een spoelbak?

Ook de prijzen van spoelbakken variëren: van 200 tot meer dan 600 euro afhankelijk van het materiaal, het aantal bakken, de manier van inbouwen, de afwerking en de accessoires. Roxanne Lalmant van Franke overloopt de belangrijkste kostenbepalers.

Lees het volledige artikel.

Wat kost een keukenkraan?

De keuzemogelijkheden voor een nieuwe keukenkraan zijn enorm. Je vindt ze zo goedkoop als je zelf wil. Wat maakt en kraakt de prijs van een keukenkraan? Elke Vanthuyne van Blanco Benelux wijst op enkele aandachtspunten. 

> Ontdek het hier.

Wat kost een inductiekookplaat?

Ook inductiekookplaten bestaan in verschillende formaten met allerlei opties. Hoeveel betaal je voor een basismodel en hoeveel voor een luxe variant? We vroegen het aan keukenspecialist Ixina.

> Bekijk hier de prijzen.

10 dingen die je moet weten over plaatsing badkamer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/plaatsing-badkamer/badkamer-of-keuken-renoveren-zoveel-budget-moet-je-voorzien/