livios logo

Hoe vlekken in badkamer tijdelijk verwijderen?

Vraag

Wij hebben een aantal jaren geleden door een bedrijf in Amsterdam met prachtige showroom onze badkamers laten doen. De muur en vloeren zijn van beton ciré. Het bedrijf heeft weer andere mensen ingehuurd en het is zeer lelijk afgewerkt. De eigenaar was van goede wil en had heel veel zaken lopen doordat hij het zelf niet meer aankon. Het was een jonge ondernemer die het niet heeft kunnen redden.

De vlekken die wij al snel zagen zijn groter geworden. Het lijkt een soort schimmel en ik krijg het niet weg. Ik wil zelf aan de slag om dit te verwijderen en eventueel een alternatief over deze vlekken aanbrengen. Kunt u mij wellicht van raad voorzien? Ik dacht zelf aan een soort van zwarte watervaste verf. For the time being aangezien wij over enkele jaren de badkamers opnieuw willen laten doen. Ik hoop uw suggesties te mogen ontvangen.

Antwoord

Beton ciré of gepolierd of gepolijst beton. Normaliter, indien correct uitgevoerd zouden jouw muren en vloeren dan volledig waterdicht moeten zijn. Aangezien je spreekt van vlekken die alsmaar groter worden en mogelijke schimmelvorming lijkt het er toch sterk op dat de muren en de vloeren toch nog vocht opnemen.

Ik kan echter alleen een correct advies geven indien ik ook daadwerkelijk weet wat er juist aan de hand is en wat de reden daarvoor is. Een probleem van schimmelvorming in badkamers heeft ook vaak te maken met een onvoldoende of zelfs geen ventilatie. Als condensvorming vrij spel krijgt, gaat er op bepaalde plaatsen op de muur te lang vocht aanwezig zijn, wat dan uiteindelijk kan leiden tot schimmelvorming.

Mocht het echt om schimmelvorming gaan dan zou je met een antischimmel product of gewoon met bleekwater en nodige persoonlijke bescherming toch heel snel resultaat moeten zien. Als je één van de producten lokaal aanbrengt en 24 uur laat inwerken zouden de vlekken toch zeer snel moeten verkleinen tot verdwijnen.

Het meest verstandige zou zijn om een gespecialiseerd iemand ter plaatse te laten komen.

10 dingen die je moet weten over plaatsing badkamer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/badkamer/plaatsing-badkamer/vraag/36529/hoe-vlekken-in-badkamer-tijdelijk-verwijderen/