De borstwering en leuning van je trap

De plaatsing van de borstwering en leuning gebeurt meestal op hetzelfde moment als de trap. De borstwering en leuning van je trap zijn, in tegenstelling tot de trap zelf, in standaardexemplaren verkrijgbaar.

Leuning

De minimum hoogte van je trapleuning bedraagt 85 cm. Op de overloop mag dat zelfs nog wat meer zijn. Zorg voor een gladde leuning: zo ondervind je geen hinder als je er met je hand overheen strijkt. Laat ook genoeg ruimte tussen de handgreep en de muur. Reken toch zeker op 17 cm. Je leuning bestaat meestal uit hout, maar gelakt metaal, inox en pvc zijn aan een opmars bezig. Combineer je de leuning of ballustrade met een trap van een ander materiaal? Verwittig dan op voorhand een metaalverwerker.

Borstwering (spijlen)

Voor de borstwering of spijlen van je trap zijn standaardexemplaren verkrijgbaar. Die kan je uiteraard nog wat aanpassen aan jouw smaak en noden. Plaats de spijlen zo kort mogelijk bij elkaar. Zo kunnen je kinderen hun hoofd er niet tussen steken. De afstand tussen de spijlen zou maximaal 14 cm mogen bedragen.

Producten

Klassieke trappen

Trappen Smet

Klassieke trappen

Doe-het-zelf traprenovatie

Maestro - Inspiring Interiors

Doe-het-zelf traprenovatie

Trapbekleding – Vlotte overgang van vloer naar trap

Santana

Trapbekleding – Vlotte overgang van vloer naar trap

Op zoek naar een design balkon of terras in glas?

Saint-Gobain Building Glass

Op zoek naar een design balkon of terras in glas?