livios logo

Checklist binnendeuren

Binnendeuren zijn niet alleen praktisch, maar ook bepalend voor de sfeer in huis. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het kiezen van je binnendeuren … en neem vooral deze checklist aandachtig door!

Gebruiksgemak

  • Heb je gedacht aan het gebruiksgemak van je deuren? Soms is het handig dat je een deur in twee richtingen kan openen. En soms kies je beter voor een schuifdeur, bijvoorbeeld om ruimtes makkelijk van elkaar af te sluiten of juist te verbinden.
  • Hoe ziet de circulatie tussen de ruimtes eruit? Probeer je in te leven in hoe je gezin zal bewegen in de woning en stem de keuze van je binnendeuren daar zo goed mogelijk op af.
  • Neem je binnendeuren voldoende breed, dat komt het comfort alleen maar ten goede. Bovendien worden binnendeuren alsmaar hoger: hoogtes van 240 of 260 cm zijn geen uitzondering. Omdat hoge deuren er al vlug smaller uitzien, kies je dan best ook voor bredere deuren.
argent alu binnendeur deur invisidoor S

Foto ARLU
  

deuren binnendeuren deur binnedeur  _R7A7560

Foto Jacobs Deuren
  

Stijl en materiaalgebruik

  • Binnendeuren hebben een grote impact op je interieur. Hou daarom rekening met de architecturale stijl van je woning en de sfeer die je wil creëren.
  • Maak je gebruik van verschillende deurtypes, weet dan dat fabrikanten dikwijls overkoepelende reeksen aanbieden. Zo hebben je draai-, schuif- en pivoterende deuren toch allemaal een gelijkaardige uitstraling.
  • Qua materialen kan je alle kanten uit, maar hou niet alleen rekening met het uitzicht. Als budget belangrijk is, ben je met een klassieke verfdeur het goedkoopst af. Wil je vooral een stevige oplossing? Dan is een eindlaag van laminaat een verstandige keuze. Moet het vooral exclusief zijn? Overweeg dan een fineerbekleding of een deur in massief hout.

Planning

  • Denk op tijd aan je binnendeuren, liefst al in de ruwbouwfase.
  • Bespreek met je architect de circulatie van je woning op basis van de grondplannen. Zo weet je meteen waar de deuren komen en welke deurtypes je nodig hebt.
  • Als je kiest voor speciale deurtypes, zoals schuifdeuren of deuren met een ingewerkt deurkader, licht je je aannemer best tijdig in.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/binnenschrijnwerk/41913/checklist-binnendeuren/