livios logo

Binnendeur niet goed geplaatst: wat kunnen we doen?

Vraag

Ik heb door een gerenommeerd bedrijf een binnendeur laten plaatsen. De zaakvoerder is zelf ter plaatse komen opmeten. Nu na enkele weken het deurblad kromstaat, het tocht en er langs de kieren koude lucht binnen gezogen wordt, vindt hij het wel meevallen. Wij niet, want onderaan en bovenaan de deur bedraagt de kier maar liefst 11mm. Nu zegt hij dat we beter een andere buitendeur laten zetten. Aan deze deur hebben wij niets, we weigeren dan ook te betalen en hier opgescheept mee te worden. Wat te doen?

Antwoord

Moeilijk om vanop afstand te bepalen waar het exacte probleem zich bevindt. Als de oorzaak van de koude lucht en de tocht inderdaad de buitendeur is, dan is het misschien geen slecht idee om deze op termijn te vervangen, daar de koude langs daar binnenkomt. Is de deur niet volgens de normen geplaatst (maar dat kunnen we dus moeilijk beoordelen), dan moet je de aannemer aangetekend in gebreke stellen en zo een nieuwe plaatsing afdwingen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/binnenschrijnwerk/binnendeuren/vraag/33428/binnendeur-niet-goed-geplaatst-wat-kunnen-we-doen/