livios logo

De borstwering en leuning van je trap

De plaatsing van de borstwering en leuning gebeurt meestal op hetzelfde moment als de trap. De borstwering en leuning van je trap zijn, in tegenstelling tot de trap zelf, in standaardexemplaren verkrijgbaar.

Leuning

De minimum hoogte van je trapleuning bedraagt 85 cm. Op de overloop mag dat zelfs nog wat meer zijn. Zorg voor een gladde leuning: zo ondervind je geen hinder als je er met je hand overheen strijkt. Laat ook genoeg ruimte tussen de handgreep en de muur. Reken toch zeker op 17 cm. Je leuning bestaat meestal uit hout, maar gelakt metaal, inox en pvc zijn aan een opmars bezig. Combineer je de leuning of ballustrade met een trap van een ander materiaal? Verwittig dan op voorhand een metaalverwerker.

sleutel-op-de-deur SOD huis nieuwbouw woning interieur trap

Foto Thomas & Piron home
  

trap interieur

Foto Build Your Home
  

Borstwering (spijlen)

Voor de borstwering of spijlen van je trap zijn standaardexemplaren verkrijgbaar. Die kan je uiteraard nog wat aanpassen aan jouw smaak en noden. Plaats de spijlen zo kort mogelijk bij elkaar. Zo kunnen je kinderen hun hoofd er niet tussen steken. De afstand tussen de spijlen zou maximaal 14 cm mogen bedragen.

10 dingen die je moet weten over trappen en liften

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/binnenschrijnwerk/trappen-en-liften/de-borstwering-en-leuning-van-je-trap/