livios logo

Uitgerekend: wat kost een houten trap?

Met zijn warme uitstraling en natuurlijke look is hout een populair materiaal voor trappen. Maar hoeveel betaal je nu voor zo’n houten trap? We vroegen het aan Jasper Desmet van Trappen Smet.

Van 2.000 tot... 35.000 euro

"De meest basic uitvoering heb je bij ons voor 2.000 euro", begint Desmet. "Inclusief plaatsing, maar exclusief btw. Wil je het beste van het beste? Dan is the sky the limit. Laat ons zeggen dat je voor 35.000 euro een trap hebt die voorzien is van alle toeters en bellen."

traprenovatie trap

Met zijn warme en natuurlijke uitstraling is hout een populair materiaal.

Foto Maestro - Inspiring Interiors
  

Trappen op maat Trappen Teck Puurs (6)

De absolute prijsbepaler: de vorm van je trap.

Foto Trappen Teck
  

draaitrap hout

Maar ook balustrades, sierelementen en de plaatsing hebben een impact.

Foto Trappen Smet
  

Kostenbepalers

Waar zit dan het verschil tussen die bodem- en plafondprijs?

1. De vorm

"De grootste kostenbepaler is de vorm. De rechte steektrap is het goedkoopst om te maken. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een kwartdraai of bordestrap. Bedenk op voorhand goed welke vorm je voorkeur wegdraagt. Je architect kan er dan rekening mee houden in zijn ontwerp."

2. Sierelementen en balustrade

"Maar ook de keuze voor geplooide en gebogen onderdelen en sierelementen speelt een belangrijke rol. Net zoals het type balustrade. Is die van hout, glas, inox of smeedwerk? Dat beïnvloedt de prijs enorm."

3. Plaatsing

De plaatsingskosten hangen volgens Desmet af van het trapmodel en de aan- of afwezigheid van een balustrade. "Reken op ongeveer 800 euro, exclusief btw."

Bijkomende kosten?

Moet de trap hoger dan de eerste verdieping worden geplaatst? "Dan kan het zijn dat we een meubellift moeten inschakelen. Ook een trapopening maken of een bestaande trap uitbreken, horen niet bij een standaardinstallatie", besluit Desmet.

10 dingen die je moet weten over trappen en liften

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/binnenschrijnwerk/trappen-en-liften/uitgerekend-wat-kost-een-houten-trap/