livios logo

Zo geef je je trap een make-over

Bestaand binnenschrijnwerk kan je makkelijk en budgetvriendelijk opfrissen met een likje verf.

Traprenovatie

Een oudere trap laten we meestal ongemoeid. Onterecht, want een trap bepaalt in grote mate het uitzicht van de rest van je interieur. Bij een traprenovatie monteer je nieuwe treden op de bestaande trap. Dat is een uitstekend alternatief als je je trap weer mooi en veilig wil maken zonder die helemaal te moeten strippen en alle lijmresten te verwijderen met branders en krabbertjes.

De bestaande trap blijft dus de basis van je vernieuwd exemplaar. Vaklui maken de overzettreden op maat gemaakt en meten ze uit. Je kan kiezen tussen verschillende afwerkingsmogelijkheden en materialen, zoals bijvoorbeeld hout of een CPL afwerking. CPL heeft de uiterlijke kenmerken van laminaat maar is harder en zorgt voor minder geluid. Als je er druk op uitoefent, vormt het een antislip oppervlakte.

Een traprenovatie is een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe trap laten plaatsen: er komt weinig tot geen hak- en breekwerk aan te pas. Bovendien loop je geen risico dat je je wanden, behang of vloeren beschadigt.

trap interieur

Foto Build Your Home
  

vloer trap kurk

Foto Santana
  

Gaten vullen met kneedbare houtpasta

Wie boorwerken op hout uitvoert en achteraf niet tevreden is, kan de gaten camoufleren met kneedbare houtpasta. In de winkel vind je houtvulmiddel in diverse kleuren. Je kan er niet alleen gaten mee vullen, maar ook oppervlaktebeschadigingen door scheuren of gaatjes van nagels mee herstellen. Bevraag je altijd goed in de winkel.

10 dingen die je moet weten over trappen en liften

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/binnenschrijnwerk/trappen-en-liften/zo-geef-je-je-trap-een-make-over/