Kunst huren als ultieme interieurtip

Een inkijk in één van de filialen van Kunt In Huis.

Je interieur is meer dan de optelsom van je meubels. Het komt pas helemaal tot leven als je er iets extra aan toevoegt. Zoiets als kunst bijvoorbeeld. Dankzij de kunstuitleenservice van Kunst In Huis Kunstuitleen kan je je voor een klein bedrag omringen met hedendaagse kunstwerken waarmee je interieur hoge ogen zal gooien.

De vzw verhuurt sinds 1978 hedendaagse kunst in Vlaanderen. Voor nog geen 10 euro kan je één of meerdere kunstwerken huren voor een periode van maximaal zes maanden. Ruilen kan zo vaak je maar wil. Een laagdrempelige manier om het werk van vooral jonge Vlaamse kunstenaars in huis te halen, maar ook gevestigde waarden zoals Roger Raveel, Jan Vanriet of Beniti Cornelis.

Kinderen en kunst

Deze twee schilderijen (acryl op doek) van Noël Drieghe maken deel uit van de Kunt In Huis-collectie.

Ook deze werken kunnen in jouw woonkamer staan.

“De particulieren die bij ons huren zijn onder meer mensen die effectief hun interieur willen opfleuren met kunst”, weet Raf Coenjaerts, directeur van Kunst In Huis Kunstuitleen. “Maar er zitten ook echte kunstliefhebbers bij, die in contact willen komen met waardevol werk van een Vlaamse kunstenaar. Of zij die graag hebben dat hun kinderen kennis kunnen maken met kunst.”

Kies uit 7.600 stukken

Je kan de werken van Kunst In Huis online bekijken en reserveren of ter plekke je keuze maken in één van de 10 filialen, verspreid over heel Vlaanderen. “Momenteel maken zo’n 3.300 gezinnen gebruik van onze dienst”, zegt Raf Coenjaerts. “Zij kunnen kiezen uit meer dan 7.600 kunstobjecten, in diverse technieken. Het is ook perfect mogelijk om meerdere werken in huis te halen. Met een gewoon abonnement kan je twee kunststukken in huis halen als hun gezamenlijke waarde niet hoger is dan 1.000 euro.”

Kansen bieden

Mensen die hun kunst rechtstreeks in een filiaal van Kunst In Huis gaan uitkiezen, kunnen rekenen op deskundige begeleiding van de filiaalverantwoordelijke. Online zijn de werken te zien met een persoon ernaast, zodat je een indicatie hebt van de grootte en van de impact die het stuk op je interieur zal hebben.
Maar het is Kunst In Huis in de eerste plaats om de kunst te doen natuurlijk. "De jury die onze werken selecteert, doet dat louter op basis van artistieke kwaliteiten. We willen het publiek dichter bij kunst brengen en jonge kunstenaars kansen bieden”, aldus Raf Coenjaerts.

www.kunstinhuis.be

Producten

Verf & decoratie

Gamma Belgie

Verf & decoratie

Kies raamdecoratie die het best bij u en uw interieur aansluit

Winsol

Kies raamdecoratie die het best bij u en uw interieur aansluit

Design met klank

kreon

Design met klank

Inbouwkasten en dressings op maat

èggo

Inbouwkasten en dressings op maat

Plâtinum, kant-en-klare dagkant voor nieuwbouw en renovatie

Gyproc

Plâtinum, kant-en-klare dagkant voor nieuwbouw en renovatie

Bamboeparket: ecologisch en duurzaam

BLM Enterprises

Bamboeparket: ecologisch en duurzaam