Slecht weer? 18 klussen voor binnen!

Wie zomerklussen zegt, zegt tuin. Of terras. Kortom: buitenklusjes in de zon. Maar als die zon het laat afweten, kan je niets anders dan je aandacht naar binnen verleggen. Tijd om die lekkende kraan aan te pakken! Of je interieur eens goed onder handen te nemen. Voor iedereen die niet kan stilzitten op regenachtige dagen: veel klusgenot!

Borstels klaar... go!

Foto: Gamma Belgie  

Verven is dé klus bij uitstek voor de beginnende doe-het-zelver. Niets geeft een kamer zo snel een volledig andere look als een nieuw laagje. Een frisse tint voor je plafond en muren doet wonderen. Je deuren verven maakt de metamorfose compleet.

Of eerder een behangfan?

Foto: Lamett  

Behang is aan een comeback bezig. Een accentmuur met een opvallend motief is weer helemaal terug. Maar eerst moet je oude papier natuurlijk wijken. Even de scheurtjes en barsten bijwerken en het behangen kan beginnen!

Een (ver)nieuwe(de) vloer

De vloer is de volgende op het lijstje. Maak eindelijk eens werk van die gebarsten tegel en pak die scheur in je betonvloer aan. Of geef je parket een opfrisbeurt! Toe aan iets helemaal nieuw? Laminaat leggen is nog voer voor de doorsnee-klusser, zelf tegelen is al een grotere uitdaging...

Het perfecte plaatje

Als je aan het klussen slaat, is de kans groot dat er gipskartonplaten bij komen kijken. Net zoals elk materiaal verwerk je dat best volgens de regels van de kunst. Als je die basics onder de knie hebt, kan je ermee akoestisch isoleren, verlijmen tegen een wand of een verlaagd plafond plaatsen en isoleren.

Isoleer je dak

Isoleren in de zomer? Huh? Zeker en vast! Want isolatie houdt niet alleen koude, maar ook warmte buiten. Zo blijft je huis lekker koel. En is je energiefactuur al gewapend tegen de frissere herfstmaanden. Lees hier alles over de verschillende isolatiematerialen. Je dak isoleren blijft de eerste stap naar een energiezuinig huis en een hoger wooncomfort. Een goed alternatief is je zoldervloer aanpakken.

Producten

Deuren in Chinese eik massief

De Donder Deuren bvba

Deuren in Chinese eik massief

Hedendaagse keuken zonder handgrepen

èggo SA

Hedendaagse keuken zonder handgrepen

Moderne trappen op maat in hout of metaal

Trappen Teck

Moderne trappen op maat in hout of metaal

Urban Velvet: zachte, fluwele en tegelijk moderne, kleurrijke en gietvloer

DRT Gietvloeren

Urban Velvet: zachte, fluwele en tegelijk moderne, kleurrijke en gietvloer

Hoe kan ik opstijgend vocht herkennen?

Dryguard

Hoe kan ik opstijgend vocht herkennen?