livios logo

Amazone: exclusief behangpapier voor nostalgische zielen

Inspelend op de hedendaagse passie voor antieke voorwerpen, klassieke wagens en oude herenhuizen, pakt Arte uit met zijn gloednieuwe topcollectie Amazone. "Oerdegelijk, kostbaar, een tikkeltje elitair misschien, maar met een ongeëvenaard eindresultaat", lezen we in de persrelease.

Taft

amazone

Foto Arte
  

Amazone is geen gewoon behang, maar een exclusieve muurbekleding. Niet papier vormt de basis, maar wel stof, meer bepaald taft. Taft is een rijkelijke en glanzende stof van zijde of viscose die fijn aanvoelt en erg dichtgeweven is. Kenmerkend voor taft is de dubbeleweeftechniek waardoor de stof er telkens anders uitziet afhakelijk vanwaar je het weefsel bekijkt en vanuit welke hoek het licht erop valt. De effen uitvoering is op zich al de moeite waard, maar Arte levert ook een variant met motief: een afwisselende brede verticale streep of een uitvoering met een sierlijke krul of een gekruld plantaardig patroon dat doet denken aan een gestileerde woekerplant. Deze motieven werden op de stof aangebracht met de technisch hoogstaande flock-techniek, ton-sur-ton of gekleurd, met rijkelijke, ingetogen en karaktervolle kleuren. Door het verschil in textuur ligt het motief er een beetje bovenop, hetgeen het visueel effect versterkt.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/behangen/amazone-exclusief-behangpapier-voor-nostalgische-zielen/