livios logo

Arte gaat compleet uit de bol

Met zijn nieuwe collectie Risky Business gaat Arte, editeur en verdeler van muurbekleding en decoratiestoffen een heel eigenzinnige toer op.

muurbekleding muurdecoratie

Foto Arte
  

muurbekleding muurdecoratie

Foto Arte
  

De nieuwe collectie staat volledig in het teken van de sixties. Met Risky Business aan de muur waant men zich in de tijd van de Beatles, toen de wereld begon te swingen op de noten van Sgt Pepper. Risky Business omvat verschillende kleine series, die opvallen door hun geestesverruimende kleurtjes, psychedelische motieven, hartverwarmende blijken van emotie en ongebreidelde fantasie.

‘Smooches’ gaat de heuse glamourtour op. De muurbekleding refereert aan de tijd van de vrije liefde, toen een vertrekkende schoonheid de badkamerspiegel van haar partner bedolf onder hete zoenen. In dezelfde geest wil de leuke boord ‘Give me some skin’ een knipoog zijn naar de women’s lib. Ludieke korsetten, tijgervellen en jarretellen doen dromen van zoete parfums, zwoele kamers en zelfbewuste vrouwen.

Met ‘Mirror, mirror’ ernaast kan men helemaal uit de bol gaan: de reflecties in de spiegelgladde wand maken het niet alleen mogelijk om de ruimte groter te laten lijken, maar brengen ook tweemaal zoveel leven in de kamer.

Voor de woonkamer is er een leuke Andy Warholachtige serie met drie-D-afrdrukken van grote margrieten in de gekste tutti-fruttikleuren: pistachegroen, lila, botergeel of zwart. Ideaal om in het geniep te spelen met het rijmpje ‘Ze houdt van me, ze houdt niet van me’.

De collectie bevat ook een aantal dierenvellen, slangenhuiden, jungletekeningen en leuke handtasjes in de gekste kleuren, met bijpassende decoratiestoffen. Sensueler kan niet.

Voor de keuken is er de leuke ‘Twister’-serie met noppen in pastelkleurtjes of in Courrèges-kleuren die een sfeer van gestructureerde fantasie scheppen. Heel fraai te combineren met de ton-sur-ton noppen van de 'Dots'-serie in paars, roze, pistachegroen, papgeel en wit. Beide series passen ook bij een iets soberder, krantenkopachtige bekleding met vragen en antwoorden om de geest wakker te houden.

Bij de ‘Flashback’-motieven is niets zoals het lijkt: hier werden sobere kleuren en eenvoudige ruiten omgevormd tot deinende golven en bollen. Heel psychedelisch en geestesverruimend.

Horecazaken tenslotte zullen zich gemakkelijk laten verleiden door de ludieke figuren die in een boord rond de ruimte lopen: rondborstige Italiaanse chefs, benevelde bierdrinkers met schuimkoppen, dansende cocktailglazen en een hele stoet knettergekke obers.

Wie meer van de pubstijl houdt, zal zich vast laten verleiden door de dollarmotieven die de sfeer van een bruin café benadrukken.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/behangen/arte-gaat-compleet-uit-de-bol/