livios logo

Arte ziet de wereld in kleur

muurbekleding

Foto Arte
  

muurbekleding

Foto Arte
  

Arte, editeur en verdeler van muurbekleding heeft twee nieuwe collecties uitgebracht met een bijzonder kleurenpallet en een sterk persoonlijk cachet: Evoke en Divine. Deze laatste is een collectie voor jonge mensen met lef. Evoke daarentegen treedt in de sporen van de hippies en gebruikt vooral diepe kleuren.

Als er een land is dat begiftigd is met een bijzonder kleurenpallet, dan is het wel India. In India maakt kleur integraal deel uit van het leven: sarongs, tulbanden, mandala’s, offers, bloemen en eetwaren krijgen een extra gloed door de hitte, de bijzondere lichtinval en de weelderige natuur.

Dit kleurenpallet werd gretig overgenomen door de hippies in de tijd van de flower power. Iets later nog werd de meditatieve functie van kleur vervangen door een meer dynamische en frisse aanpak.

Arte, editeur en verdeler van muurbekleding en bijpassende decoratiestoffen, pakt uit met twee flamboyante collecties die elk hun persoonlijk cachet hebben.

Evoke is een bijzonder rijke collectie muurbekleding en stoffen die refereert aan India, aan de gloed van de Kerela en aan de uitbundige spektakels van de Katakalidansers. Diepe kleuren in alle schakeringen van rood, paars en bruin, goud en blauwgroen, doen verlangen naar zwoele zomers, naar spiegelende waters met waterlelies, naar momenten van zoete meditatie.

In de voetsporen van de hippies, gaan we op zoek naar de diepere waarden van het leven. Naar spirituele krachten en geestesverruimende ervaringen. Rinkelende sieraden, halfedelstenen, exotische prints en extravagante kleurencombinaties worden gretig overgenomen door westerlingen op zoek naar een andere manier van leven.

Donkere voiles met dévorémotieven contrasteren met fluweelzachte stoffen in diepe kleuren. Terwijl de ene bij het minste briesje zacht beweegt, nodigt de andere uit tot verpozen.

De motieven doen nu eens denken aan achteloos bedrukte druppels, dan weer aan tie-dye-technieken, kunstig bedachte bloemen of blinkende sieraden.

Divine oogt pittiger en verraadt zekere levenslust. De collectie refereert aan de geometrische motieven van de seventies. De kleurkeuze oogt evenwel heel hedendaags en kadert in de huidige tendens naar ludiek design.

De motieven zijn assertief en speels. Grote en minder grote cirkels, onregelmatige strepen en gestileerde bloemen in prachtige tutti-fruttikleuren - fuchsia, felrood en limoen - wisselen elkaar af. De motieven op de muurbekleding staan dan weer in het teken van de ‘dot’, nu eens in een discrete, dan weer in opvallende uitvoering met parelmoer en metaal.

Divine is een jonge collectie voor mensen met lef.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/behangen/arte-ziet-de-wereld-in-kleur/