livios logo

Livtom Innovaties: houten behang van Casaleno

Hout is in. Parket zit in de lift en ook voor hun gevel vallen steeds meer Belgen voor de charme van hout. Maar wist je dat er ook behangpapier van hout bestaat? Living Tomorrow-bezoekers zeker wel, want Casaleno van Par-ky is een van de nieuwigheden die te bewonderen zijn op Living Tomorrow.

De innovatie

Casaleno vormt een verlengstuk van het fineerparket van Par-ky. Net zoals bij fineerparket zorgt een uiterst dun laagje hout ervoor dat je toch de warme en gezellige uitstraling krijgt van een houten wand.

Casaleno Houten behang

Foto Living Tomorrow
  

Door het hout te versnijden in uiterst dunne lagen, verkrijgt het de nodige soepelheid om het tegen de wand te kunnen aanbrengen. In de fabriek wordt er een ‘backing’ op het papier aangebracht, een soort vochtscherm dat er voor zorgt dat er geen vocht in het hout kan dringen.

Op dit moment biedt Casaleno de keuze tussen 15 houtsoorten. Vermits het een natuurproduct is, is elke partij uniek. Je kan er eventueel ook nog eigen accenten op aanbrengen door het papier te borstelen of te vernissen.

casaleno houten behang


© Par-ky  

De prijs schommelt rond de € 45/m², vergelijkbaar dus met een lambrisering. Het voordeel ten opzichte van een lambrisering is dat je geen naden ziet bij Casaleno en dat je plaats wint omdat het papier slechts 0,6 mm dik is. Dat maakt het extra interessant voor boten, mobilhomes,…

Casaleno is een relatief hoog gepositioneerd product. Daarom is het ook aan te raden om het enkel door professionelen te laten aanbrengen, want dit vergt toch een ietwat andere aanpak dan een traditioneel behang.

De innovator

Par-ky is een familiale onderneming die behoort tot de Decospan Groep. Bij deze groep draait alles rond fineer. Par-ky, opgericht in 1990 en momenteel actief in meer dan 40 landen, is wereldwijd marktleider in fineerparket. Par-ky wil de natuurlijke uniekheid van echt hout naar elke huissfeer brengen. De Decospan-groep en Par-ky blijven investeren in R&D om de producten te optimaliseren en om nieuwe toepassingen van fineer te ontwikkelen. Casaleno vormt daar een perfect voorbeeld van.

houtbehang


© Par-ky  

Kenmerkend voor de fineerproducten van Par-ky en Decospan is dat daar slechts een zeer dun laagje echt hout voor nodig is. Dit wordt aangebracht op een drager en voorzien van extra sterke vernislagen waardoor het geheel even sterk wordt als eender welke houtsoort. Uiteraard vaart ook het milieu daar wel bij vermits er veel minder bomen gekapt moeten worden voor deze vloeren en andere fineerproducten.

Waarom particpant van Living Tomorrow?

Karl Yserbyt

Karl Iserbyt van Par-ky: "Living Tomorrow stelt ons in staat om aan de architecten en aan een breed publiek te tonen. Verder verwachten we ook veel van de kruisbestuiving die ontstaat wanneer we in dialoog kunnen treden met andere innoverende participanten. "


© Par-ky  

Karl Iserbyt: “Living Tomorrow staat niet alleen in functie van innoveren, maar voor dit project wordt ook sterk de nadruk gelegd op sfeer en design. Casaleno sluit daar perfect bij aan. Het is een innovatief product dat sfeer en warmte kan brengen in elk interieur. Dit project stelt ons in staat om aan de architecten en aan een breed publiek te tonen. Verder verwachten we ook veel van de kruisbestuiving die ontstaat wanneer we in dialoog kunnen treden met andere innoverende participanten. Verder was ook het internationaal karakter van Living Tomorrow voor ons een doorslaggevend argument om te participeren. Ook wij kijken veel verder dan onze landsgrenzen.”

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/behangen/livtom-innovaties-houten-behang-van-casaleno/