livios logo

ULF Moritz: muren met persoonlijkheid

muurbekleding interieur

Foto Arte
  

In de wereld van de binnenhuisarchitectuur moet men een onderscheid maken tussen het puur decoratieve en de innoverende ontwerpen die geschiedenis zullen maken. Arte, editeur en verdeler van muurbekleding en decoratiestoffen, staat alom bekend om zijn zorg voor kwaliteit en authenticiteit. Het bedrijf biedt dit jaar opnieuw aan prachtige designcollectie aan, die elke ruimte omtovert tot iets absoluut unieks.

De collectie getekend Ulf Moritz onderscheidt zich immers van andere collecties door de zoektocht naar extreme soberheid en persoonlijkheid. Ulf Moritz is wereldberoemd om de authenticiteit en de eenvoud van zijn ontwerpen. De designer, die gevormd werd door de vroegere directeur van het Bauhaus textielinstituut Georg Muche, werkt al jaren samen met de allergrootsten uit de wereld van het design en de binnenhuisinrichting. Er hangen ontwerpen van hem in het Stedelijk Museum van Amsterdam, in het Copper Hewitt Museum van New York en in het Textielmuseum van Tilburg. Twee muurcreaties refereren duidelijk naar de golden sixties. De eerste reeks bestaat uit satijnachtige unis, al dan niet bedrukt met grote ton-sur-tonbollen, die herinneren aan de hoogdagen van het plastic, toen opblaasbare zetels in hevige kleuren en voorgevormde plastic massaproducties komaf maakten met het tot dan geldende ‘schoonheidsideaal’. In deze serie is er evenwel geen sprake va repetitieve motieven. Het geheel is zo ontworpen dat men een prachtig panorama kan samenstellen: 8 individuele banen vormen samen een heel aparte muur van 5 meter 12 op 3 meter 30.

De tweede reeks in dégradékleurtjes ligt dan weer meer in de lijn van het Scandinavische design die een ware revolutie teweegbracht in de wereld van de binnenhuisarchitectuur. Deze frisse en authentieke serie maakt de wildste combinaties mogelijk en oogt heel fraai in een jong en modieus interieur.

De Zand-reeks doet denken aan gepleisterde buitenmuren. Deze minerale collectie past bijzonder goed in een clean en sober interieur. De granulaten bedekken het hele oppervlak of vormen al dan niet repetitieve cirkels (foto) die ritme geven aan de ruimte. De delicate cirkels in granulaat zorgen voor een apart cachet en kunnen onderaan de muur worden aangebracht of het hele oppervlak bedekken. Strepen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Tussen de retro en het hedendaagse design, doet de uni muurbekleding Cocon denken aan mohair wol en edele metalen. Zoals de naam het laat vermoeden, is deze reeks bijzonder warm en levendig. Tactiel en visueel genot worden gecombineerd en garanderen een uitermate rijk interieur. Deze serie kan verkregen worden in een ietwat donker, maar zeer warm kleurenpallet, zoals paars, oud roze, aardbei, geel goud, koper, staalblauw of antracietgrijs.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/behangen/ulf-moritz-muren-met-persoonlijkheid/