livios logo

'Mijn thuis, mijn stijl': voor een interieur waarin je je thuis voelt

Landelijk, klassiek, kosmopolitisch, vintage, hedendaags design,… Er zijn heel wat stijlen voor je interieurinrichting. Hoe maak je als leek een keuze en zorg je ervoor dat je huis ook effectief uitstraalt wat je ervan verwacht? Met de tips en tricks van Michèle Van Sebroeck in ‘Mijn thuis, mijn stijl’ wordt jouw huis een echte thuis. En dat in enkele eenvoudige stappen.

Foto

Foto

In 20 vragen naar jouw stijl

Om te achterhalen welke stijl bij jou past start het boek met een toffe vragenlijst. Na twintig interieurvragen ben je erachter welke stijl op jou van toepassing is. De verdere hoofdstukken gaan dieper in op de meest voorkomende stijlen en hoe je die creëert. Cruciaal daarbij is de opmaak van een moodboard met texturen, vormen en kleuren die je aanspreken. Denk aan een stukje stof, behangpapier, vloerbekleding, of interieurfoto’s uit magazines. Het resultaat is een blauwdruk van je latere interieur. Je krijgt meteen ook zicht op de sfeer die je gaat realiseren.

Wauw-effect creëren met eyecatcher

Eens het decor vastligt, ga je zorgvuldig op zoek naar een eyecatcher. Met een accent zorg je voor het wauw-effect en persoonlijkheid. Zowat alles komt in aanmerking: kunst, een lamp, een oude zetel, een schouw, een tapijt, een verzameling boeken, … je eyecatcher kan hangen, staan, liggen of zweven. Zolang het maar opvalt en the spotlight niet moet delen met andere objecten in dezelfde ruimte.

Neutrale basis, trendy accessoires

Op naar de volgende stap: accessoires kiezen. Om jarenlang van je interieur te genieten hou je de basiselementen (vloeren, kasten en zetels) best neutraal en tijdloos. Die kan je naar hartenlust aanvullen met inwisselbare trendy spullen zoals kussens, lampen, raamdecoratie,kaarsen, planten, spiegels, … Ben je ze beu? Dan hoef je tenminste niet je hele interieur te renoveren.

Om van je interieur een echt pareltje te maken geeft Michèle nog tal van tips mee. Hoe kies je materialen, welk effect creëer je met spiegels, kleur en bepaalde verftechnieken? Hoe pak je kleine ruimtes aan? Stuk voor stuk vragen waarop dit boek een antwoordt biedt.

Titel: Mijn thuis, mijn stijl
Auteur: Michèle Van Sebroeck
Aantal pagina's: 179
Uitgever: uitgeverij Van Halewyck
ISBN: 978-94-6131-202-0
Prijs: 19,95 euro

10 dingen die je moet weten over inrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/inrichting/mijn-thuis-mijn-stijl-voor-een-interieur-waarin-je-je-thuis-voelt/