livios logo

3 interieurtrends voor 2020

Is jouw interieur aan een opfrissing toe of geef je je woning graag regelmatig een update om mee te zijn met de nieuwe trends? Laat je inspireren door de belangrijkste interieurtrends van 2020!

Maximalisme

De voorbije jaren was de minimalistische stijl alomtegenwoordig. Was het niet in een strakke, klinische uitvoering, dan wel gecombineerd met natuurlijke materialen zoals in een Scandinavisch interieur. Nu stappen we daar stilaan vanaf en mag het interieur kleurrijk en eclectisch zijn. Extravagante meubels en unieke accessoires doen hun intrede als reactie op de soberheid van het minimalistisch design en vervagen de grens tussen kunst, design en natuur. Denk complexe patronen, sierlijke ornamenten, klassieke invloeden en een veelheid aan kleuren en materialen. De opkomende trend van gouden accessoires en accenten past perfect in deze flamboyante, luxueuze stijl.

Foto Anke Van Goor
  

Foto CM Studio Paris
  

Wildernis in huis

De urban jungle trend is al enkele jaren aan de gang en bracht de natuur naar binnen. In 2020 gaan we nog een stap verder dan een overvloed aan kamerplanten. Natuurlijke en dierlijke patronen maken een opmars en brengen de wildernis in huis. En ook het dierenrijk vindt zijn weg in het interieur. Prominente materialen zijn leer, vacht en pluimen. Daarnaast zien we dierlijke prints en afbeeldingen van dieren terugkomen op de muren, vloer en meubels.

Foto Citco Marble
  

Foto de Gournay
  

Zachtheid primeert

Ronde vormen zagen we de voorbije jaren al opkomen in de meubeldesigns, waarbij we afstappen van rechte, geometrische vormen. Deze trend zet zich door met zachte materialen zoals fluweel. Serene pastelkleuren en beigetinten vervangen wit als neutrale kleur. Levis’ kleur van het jaar met bijhorend kleurenpalet is hier een goed voorbeeld van. Het is duidelijk, in 2020 wordt de woning een plaats om tot rust te komen.

Foto Ferm Living
  

Foto Levis
  

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/3-interieurtrends-voor-2020/