Zo haal je een zuiderse flair in je woning en interieur

Met authentieke materialen, aardse tinten en een warme sfeer baadt je huis instant in een zuiderse sfeer.

Buitengevel

Kies baksteen of natuursteen voor de buitenmuren, in het uiterste zuiden zie je ook huizen uit leem. De kleur van de baksteen is wit, een geeltint of terracotta. Moderne mediterrane villa’s herken je aan het witte stucwerk.

Dak

Moderne huizen hebben meestal een plat dak, meer traditionele woningen hebben vaak langwerpige, afgeronde dakpannen in een lichte terracottatint.

Interieur

Kenmerkend voor de zuiderse of mediterrane stijl zijn grote ruimtes, al dan niet verbonden door Moorse of Arabische bogen. Typisch voor de plafonds zijn vigas of plafondbalken, in hun natuurlijke kleur of donker geschilderd.

Kleuren

Voor het interieur heb je heel wat kleurmogelijkheden: wit, zeegroen, donkerblauw, bruin en uiteenlopende rood- en terracottatinten.

Vloer

Kies voor de vloeren binnen voor organische materialen: marmer, terracottategels, stucco of natuurstenen tegels.

Ramen

Ga voor veel kleine raamoppervlakken. Bij traditionele huizen zijn ze vaak half afgerond (Moorse invloed), in moderne huizen vierkant. Er schijnt minder zonlicht binnen, lekker fris op warme dagen!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media