livios logo

Helemaal mee met de nieuwste woontrends?

Van ronde stopcontacten, planten in topvorm tot gemotoriseerde gordijnen in je woonkamer. Laat je inspireren door deze nieuwe woontrends. 

Huis van kurk

Kurk kent vooral zijn plaats als flessenstopper, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. In Windsor, Engeland vind je sinds kort het Cork House, een huis dat volledig is opgetrokken uit gerecycleerd kurk en hout. Alle materialen zijn biologisch afbreekbaar en kunnen opnieuw worden gebruikt. De woning kan bovendien met de hand worden gebouwd én is volledig terug demonteerbaar. Kurk is licht, isolerend en brandveilig, dus wat ons betreft is het niet eens zo’n gek idee. Het project sleepte al enkele awards binnen en is genomineerd voor de prestigieuze Stirling Prize.

Foto Dezeen
© Matthew Barnett Howland   

Foto Dezeen
© Matthew Barnett Howland   

Rond is sexy!

Organische vormen nemen onze interieurs over. Geïnspireerd op de natuur zijn zachte rondingen de belangrijkste interieurtrend: ligbanken, stoelen, spiegels, kaders, vloerkleden… Alles kan, zolang het maar geen hoeken heeft.

Wil je het thema rond nog verder doortrekken? De Belgische start-up ROND wil de Europese markt veroveren met ronde stopcontacten en lichtschakelaars. Ze zien er niet alleen strak uit, ze zijn ook praktisch. Stopcontacten van ROND zijn in slechts één stap van 12 minuten geïnstalleerd, terwijl je met klassieke stopcontacten meerdere dagen moet wachten voor ze gebruiksklaar zijn. De schakelaars gebruiken zelfs geen elektriciteit. Een druk op de knop zorgt voor voldoende mechanische energie om een Bluetooth-signaal naar je lamp te sturen.

Foto ROND
  

Foto ROND
  

Move over pannekoekenplant!

De urban jungle trend is een blijver. De nieuwste hype in huisplantjes is de dolfijnplant, of de Senecio Peregrinus. Het vetplantje, een kruising tussen de hotdog cactus en de parelketting, heeft zijn naam niet gestolen: de blaadjes zien eruit als dolfijnen. Wil je zelf een exemplaar in huis? Dan zal je wel even moeten zoeken. De dolfijnplant is vrij zeldzaam.

Foto Groen van bij ons
  

Foto Getty Images
  

Hou je planten in topvorm

Te veel of te weinig water, beperkt zonlicht… Je hoeft niet veel verkeerd te doen om je kamerplanten te verwaarlozen. Moet jij ook iets meer plantjes ten grave dragen dan je lief is? Dan is een plantenapp misschien een goed idee. Je hebt apps die planten identificeren, een databank bijhouden en je laten weten hoeveel en hoe vaak je ze water moet geven. Dit zijn enkele van de populairste apps:

  • Pl@ntnet
  • Plantifier
  • Plantsome
  • PictureThis

Sofa gemaakt van… plastic flessen

Het Deense interieurmerk Sofa Company heeft een nieuwe stof ontwikkeld: Astha Cura. Op zich niets speciaal, ware het niet dat de stof voor 98% vervaardigd is uit 165 gerecycleerde PET-flessen. Na het sorteren en reinigen, wordt het plastic gesmolten, in dunne draden gegoten en vervolgens tot een zachte stof gesponnen. Voor elke verkochte sofa in de collectie gaat 5% van de opbrengst naar organisaties die plastic inzamelen.

Foto Sofacompany
  

Foto Sofacompany
  

Foto Sofacompany
  

Haal meer uit je raamdecoratie

Tijdens donkere herfst- en najaarsdagen toveren we ons interieur graag om tot een gezellige cocoonruimte. Of je nu in een moderne villa met grote ramen woont of in een authentiek rijhuis in de stad: gordijnen zijn een absolute sfeermaker.

Wist je dat je je raamdecoratie ook kan motoriseren? Iedereen kent wel de rolluiken en screens die je automatisch op en neer laat gaan. Maar dat kan je ook doen met gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en overgordijnen. Ideaal voor je wooncomfort: je opent en sluit je raamdecoratie wanneer je dat wil en waar je ook bent. Vanuit je luie zetel, bed of zelfs vanop afstand. En dat met één druk op de knop. Handig!

Foto Somfy NV
  

Foto Somfy NV
  

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/helemaal-mee-met-de-nieuwste-woontrends/