livios logo

Interieur - Batibouw 2008

Delta Light - Paleis 9, stand 210

Stel een lichtplan voor aanvang van je bouw op

Foto Delta Light® nv
  

Een lichtplan betekent steevast een meerwaarde voor de lichthuishouding in een woning. Delta Light, producent van architecturale verlichting, legt aan de hand van 4 E’s uit waarmee je zeker rekening moet houden bij het opstellen van een goed lichtplan voor aanvang van je bouw. Studies tonen aan dat bouwers vaak pas in de laatste fase van hun bouwproject aan de verlichting denken. Terwijl je een onmisbaar gegeven zoals licht beter al vanaf het begin in je plan kan opnemen. Delta Light wijst erop dat je dan vooral niet mag voorbijgaan aan de 4 E’s: esthetiek, economie, ergonomie en ecologie. Mijn Huis Mijn Architect

Nespresso - Paleis 2, stand 114

Espressomachine met look uit jaren '80

Foto Nespresso
  

Liefhebbers van een trendy koffiemachine op de keukenkast houden op Batibouw best halt aan de stand van Nespresso. Nespresso heeft zijn Essenza-toestellen een jaren '80-look aangemeten. Zo wordt ingespeeld op de revival van de jaren'80 die we terugzien in het werk van designers, architecten en modeontwerpers. De toestellen zijn verkrijgbaar in vier tinten. Er is de Magimix-lijn, deze is beschikbaar in de nieuwe kleuren Glam Red en Cyber Blue voor respectievelijk de automatische en handmatige Essenza. Daarnaast zijn er de parelachtige tinten Twilight Blue en Cyber Blue. Deze horen bij de toestellen, automatisch of manueel, van Krups. Richtprijzen: 149 euro voor een handmatig en 179 euro voor een automatisch toestel.

Koffierecepten proeven + 50 euro korting

Op de Nespresso-stand zijn er zowel animaties voor de professionele klant als voor particulieren voorzien. Veertien animatrices en twee barmannen laten de klant proeven van diverse koffierecepten aan de bar. De particuliere klant kan zich ook een Nespresso-machine aanschaffen en krijgt een rechtstreekse korting van 50 euro.

Akzo Nobel Deco Coatings - Paleis 3, stand 202

Mode op de muur

Polka Dot Fever

Foto Levis
  

Levis werkt dit jaar opnieuw samen met modeontwerper Christophe Coppens. Met het trendgamma 'Atelier' willen Levis en Coppens niet alleen een aantal nieuwe trendkleuren lanceren, het is ook de bedoeling om ideeën te geven. Ideeën die je moeten aanzetten te spelen met kleur en de trendkleuren op een creatieve manier te gebruiken in het interieur.
Het concept Atelier werkt rond negen verschillende thema's, veelal met een duidelijke link naar de mode en geeft inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Zo toont 'Polka Dot Fever' welk een fantastisch effect gekleurde stippen op een witte muur hebben, terwijl High Heels speelt met het contrast tussen mat en hoogglans. Leuke effecten bieden ook de muurstickers Pied de Poule, of het sjabloon om ogen op de muur te schilderen. UNKNOWN

Gratis verfadvies en -gids

Welke kleur past harmonieus in uw living en welke net niet. Op deze en andere kleurvragen krijg je een antwoord op de stand van Levis. Dagelijks kan je er kleuradvies krijgen. Ook wordt er gratis een gids ter beschikking gesteld. Nog? Ja, want ook kan je één uur kleuradvies bij je thuis winnen.

Deco-Plates - Paleis 3, stand 226

Imi-beton of beton zonder nadelen

Foto Deco-Plates
  

Beton in het interieur geeft een industriële look die tegenwoordig erg gewild is. Nadeel is dat beton niet zo eenvoudig te verwerken is en dat het erg zwaar is. De oplossing om toch te werken met beton, zonder de nadelen, is Imi-beton. Imi-beton is een nieuw product op de Belgische markt en wordt exclusief voorgesteld op Batibouw. Het materiaal bestaat uit een basisdrager van MDF of watervast multiplex (voor vochtige ruimtes), waarop een flexibele, minerale uitsmeerbare substantie wordt aangebracht. Die bovenlaag bevat een hoog gehalte aan marmerzand en betonpoeder en bootst perfect echt beton na.
De platen zelf zijn eenvoudig te verwerken tot allerlei meubels of interieurobjecten en kunnen zelf verlijmd en geschroefd worden. Imi-beton weegt voor eenzelfde dikte tot 6 maal minder dan echt beton! Ook voor de afwerking van Imi-beton zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er verschillende groottes leverbaar, in alle mogelijke RALkleuren. Er is keuze tussen een gladde oppervlaktestructuur of een houtnerfdessin. Afwerkingslagen op basis van epoxy en polyurethaan zorgen voor een krasvast en watervast eindresultaat. Alle voordelen van echt beton dus, zonder de nadelen

Jetform - Paleis 2, stand 301

Massage terwijl u zit

Foto Jetform
  

Jetform presenteert op Batibouw de massagezetel Zero Gravity Pro. Deze lederen relaxzetel onderscheidt zich doordat alle druk verdwijnt in de rug en de heupen. Eventuele pijnen of ongemakken worden verlicht waardoor je ontspannen van de massages kan genieten. De rug krijgt ondersteuning door de ingebouwde ‘airbags’. Verkramping verdwijnt volledig door de ingebouwde onderrugverwarming. Vooruitstrevende massageprogramma's voor de rug, billen,kuiten en voeten. Buiten de Zero Gravity Pro kan je bij Jetform nog een volledig gamma aan relaxatieproducten ontdekken, gaande van massagezetels, -matrassen en massageslaapmatrassen.

Histor - Paleis 3, stand 224

275 nieuwe kleuren

Foto Histor
  

Histor biedt een brede collectie van 1250 kleuren aan. Dit maakt het niet gemakkelijk om hierin de juiste kleur te vinden. Daarom heeft Histor gekozen voor een nieuwe kleurindeling, waarbij het spectrum is opgedeeld in 24 kleurfamilies. Per familie zijn verzadigde kleuren, verwittingen en vergrijzingen gegroepeerd. De komende jaren zal de vraag sterk toenemen naar vergrijzingen en natuurtinten. Tegelijkertijd is er behoefte aan sterk gepigmenteerde en verzadigde kleuren. Daarom heeft Histor 275 nieuwe kleuren ontwikkeld, zowel extra intensen als a-chromaten. Binnen elke kleurfamilie zijn vergrijzingen op maar liefst 2 niveaus beschikbaar. Op Batibouw kan je kleur bekennen.

Dagelijks persoonlijk verfadvies

Op de Historstand kan je dagelijks samen met professionele stylisten een persoonlijk kleurenplan tot in de details laten opstellen. Op afspraak helpen zij je met het maken van een eigen moodboard met kleurcombinaties, sferen en materialen die je mooi vindt. Daarna wordt er gekeken naar de functie van de ruimte, de lichtinval en welke accenten je wil leggen.

Saint-Gobain Gyproc - Paleis 5, stand 201

Minder verf voor betere afwerking bij Gyproc Premium Plaat

Marketing manager Bert Van Buggenhout.

Foto Gyproc
  

Gyproc heeft naast de Gyproc Premium voegproducten nu ook een gelijknamige plaat in zijn assortiment opgenomen. Uniek aan de plaat is dat ze is voorzien van een karton afgewerkt met een witte grondlaag. Die afwerking biedt tal van voordelen. Het zorgt ervoor dat bij het schilderen minder verf nodig is voor een goede dekking en helpt zo de hoogste afwerkingsklasse te bereiken. Tegelijkertijd biedt de grondlaag de mogelijkheid de muren ongeschilderd te laten zolang de bouw nog moet drogen. Zo voel je je al thuis voor de schilderwerken zijn uitgevoerd.
Verder heeft Gyproc nu ook akoestisch gedempte ophangers in zijn gamma. Deze ophangers laten toe om een verlaagd plafond te maken met minimaal plaatsverlies en een maximale geluidsdemping. Vooral in renovaties is dit een pluspunt omdat daar vaak de nodige ruimte niet is om akoestisch optimaal te werken. Voorheen was het om hoge akoestische waarden te halen nodig dat de ruimte tussen de constructie en het verlaagd plafond voldoende groot was en goed gevuld met isolatie. UNKNOWN

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/interieur-batibouw-2008/