livios logo

Maak eens een 3D-scan van je woning

Ga je je woning (her)inrichten of renoveren? Om een compleet beeld van je woning te krijgen en alle afmetingen exact te kennen, kan je er een 3D-scan van laten maken. Bedrijven zoals het Antwerpse Scanbie leggen elke millimeter van je huis of appartement vast met een 3D-camera en creëren zo een compleet bestand van de binnen- en buitenkant. Een 3D-scan laten maken van je huis kan al vanaf 360 euro.

Fotorealistisch tot in de kleinste details

De scanner neemt in iedere kamer automatisch een hele reeks foto’s. Een computerprogramma voegt alle beelden samen tot een 3D-bestand waarop je ook alle afmetingen afleest. Een snelle scan duurt een paar seconden, een fotorealistische ongeveer een kwartier per ruimte. Zo leg je het gebouw vast tot in de kleinste details. De beelden zijn zo scherp dat je alle materialen in huis herkent: van je vloersoort tot de bekleding van je meubels. De scan van de buitenkant van je woning gebeurt met een drone.

Foto Getty Images
  

Foto Getty Images
  

Foto Getty Images
  

De voordelen op een rijtje:

  • De metingen zijn altijd 100% correct.
  • De 3D-scanner slaat geen enkel detail over.
  • Je kan met een 3D-bril virtueel je eigen huis bezoeken en op voorhand ervaren.
  • Je kan naar hartenlust kleuren, meubels en verschillende designs uittesten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.
  • In de toekomst kan je de 3D-scan meenemen naar bijvoorbeeld een keukenfabrikant. Je kan er eventueel zelfs vragen om je nieuwe keuken in de 3D-scan te plakken. Zo zie je meteen of het ontwerp van je nieuwe keuken past.
  • Brand in huis? De hulpdiensten kunnen de indeling van je gebouw makkelijker bekijken en sneller slachtoffers opsporen.

Bron: Radio 2

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/maak-eens-een-3d-scan-van-je-woning/