livios logo

Maak van je slaapkamer een oase van rust

Foto Frentlife
  

Van stress naar zen in de slaapkamer. Als één van de drie hoofdthema’s van Batibouw kan dit wel tellen. Deze kamer is vandaag niet langer een ruimte waarin je enkel slaapt. Het is een multifunctionele ruimte geworden om volop in te relaxen. Met deze praktische tips richt je je slaapkamer zelf in tot een oase van rust.

Maak een moodboard van je droomslaapkamer

Foto Frentlife
  

"Begin met een moodboard", vertelt Frentlifestyliste Virginie Vandecasteele. "Kleef hierop foto’s van meubelen, kleuren, decoratie en bedlinnen die je leuk vindt en die jou de nodige rust bezorgen. Want een ruimte waarin je tot rust komt, is bevorderlijk voor je slaap. Hoe minder er in staat, hoe beter. Vermijd dus een overvolle slaapkamer en kies enkel wat je echt nodig hebt.”

Meubilair: welke kleuren en materialen?

"Kies bij voorkeur voor warme, zachte materialen en natuurproducten zoals massief hout en fineereik", adviseert Vandecasteele. "Bepaal ook met welke kleuren je wil werken."

Foto BIK Woningen
  

  • Licht natuurlijk vergrijsde kleuren staan voor kwaliteit en rust. Zacht verbleekte natuurkleuren daarentegen staan voor fris, luchtig en functioneel.
  • Strak, luxe en status zijn omschrijvingen die passen bij donkergrijs of middenbruin getinte patines.

Een kleurtje op de muren?

Foto Santana
  

Met 'relax-kleuren' verklein je een ruimte, wat voor meer intimiteit zorgt. Het gaat dan om warme kleuren als geel, oranje en (violet)rood. Donker, glans en textuur passen ook in het rijtje. 'Stem de kleuren van je vloer, muren en raamdecoratie op elkaar af', tipt Vandecasteele.

Comfy feet

Volgens Stefan Moriau van Santana is kurk een echte topper voor in de slaapkamer. "Een kurkvloer voelt warm aan, is aangenaam om op te lopen en draagt bovendien bij tot de akoestische isolatie. Het absorbeert namelijk klanken uit omliggende kamers. En dankzij de elasticiteit ervan ontlast je je gewrichten en rug."

Een hoogpolig tapijt is erg prettig aan de blote voeten, maar volgens Vandecasteele niet zo functioneel. "Zeker als je kinderen en eventueel huisdieren hebt."

De gepaste slaapaccessoires

Richt je kamer gezellig in met bijpassende dekbedden, kussens en andere aankleding. Met een rustige bijpassende wanddecoratie maak je het geheel af.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/maak-van-je-slaapkamer-een-oase-van-rust/