livios logo

Meerderheid kiest voor een strak en modern interieur

Foto Arte
  

Foto Decors
  

Interieurdecoratie vormt de finishing touch van je woning. De muren krijgen een verf- of behanglaag en voor de ramen komen sfeervolle gordijnen, jaloezieën of andere soorten van raambekleding. Voeg daar nog het meubilair bij en je maakt van je huis een persoonlijke thuis. De stijl die het meest bij de gemiddelde Liviosbezoeker past, is er eentje die er strak en modern uitziet. Dat blijkt uit onze polling.

In het oog springend is dat 42,3% van de pollers resoluut kiest voor een strak en modern interieur, met aandacht voor design. Ruim de helft van onze lezers heeft het meer voor natuurlijke materialen, waarbij 36,5% kiest voor naturel en licht terwijl 15,2% gaat voor een rustieke uitstraling met veel hout. Uiteraard zijn dit maar categorieën en geeft iedereen een andere invulling aan deze termen.

Ook opvallend is dat de trend die je vaak in woontijdschriften ziet, met veel snoepkleurtjes en prullaria, eigenlijk maar 1,5% scoort in realiteit. Een interieur waar souvenirs en reizen centraal staan (van zeilboten tot Congolese maskers) scoort nog niet eens 1%. Nog eens 3,7% meldt zich niet terug te vinden in onze typeringen.

De cijfers

Welke stijl past het meest bij jouw interieur?

Modern, strak, design46442,3%
Rustig, licht, natuurlijke materialen 401 36,5%
Rustiek, hout, gezellig 167 15,2%
Werelds, met veel souvenirs 18 1,6%
Kleurrijk, met veel prullaria 8 0,7%
Geen van deze 42 3,7%
Totaal aantal stemmen 1.096  

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/meerderheid-kiest-voor-een-strak-en-modern-interieur/