livios logo

Slecht weer? 18 klussen voor binnen!

Wie lenteklussen zegt, zegt tuin. Of terras. Kortom: buitenklusjes in de zon. Maar als de zon het laat afweten, kan je niets anders dan je aandacht naar binnen verleggen. Tijd om die lekkende kraan aan te pakken! Of je interieur eens goed onder handen te nemen. Voor iedereen die niet kan stilzitten op regenachtige dagen: veel klusgenot!

Borstels klaar... go!

Verven is dé klus bij uitstek voor de beginnende doe-het-zelver. Niets geeft een kamer zo snel een volledig andere look als een nieuw laagje. Een frisse tint voor je plafond en muren doet wonderen. Je deuren verven maakt de metamorfose compleet.

Of eerder een behangfan?

Behang is aan een comeback bezig. Een accentmuur met een opvallend motief is weer helemaal terug. Maar eerst moet je oude papier natuurlijk wijken. Even de scheurtjes en barsten bijwerken en het behangen kan beginnen!

Interieur verf keuken

Foto Gamma België
  

vloer laminaat

Foto BerryAlloc
  

Een (ver)nieuwe(de) vloer

De vloer is de volgende op het lijstje. Maak eindelijk eens werk van die gebarsten tegel en pak die scheur in je betonvloer aan. Of geef je parket een opfrisbeurt! Toe aan iets helemaal nieuw? Laminaat leggen is nog voer voor de doorsnee-klusser, zelf tegelen is al een grotere uitdaging...

Het perfecte plaatje

Als je aan het klussen slaat, is de kans groot dat er gipskartonplaten bij komen kijken. Net zoals elk materiaal verwerk je dat best volgens de regels van de kunst. Als je die basics onder de knie hebt, kan je ermee akoestisch isoleren, verlijmen tegen een wand of een verlaagd plafond plaatsen en isoleren.

Isoleer je dak

Isoleren in de zomer? Huh? Zeker en vast! Want isolatie houdt niet alleen koude, maar ook warmte buiten. Zo blijft je huis lekker koel. En is je energiefactuur al gewapend tegen de frissere herfstmaanden. Lees hier alles over de verschillende isolatiematerialen. Je dak isoleren blijft de eerste stap naar een energiezuinig huis en een hoger wooncomfort. Een goed alternatief is je zoldervloer aanpakken.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/slecht-weer-18-klussen-voor-binnen/