livios logo

Wat kost een dressing op maat?

Het moet zowat de droom zijn van iedere vrouw. Een dressing of inloopkast op maat in de slaapkamer. Nathalie De Weirdt van DM-Line vertelt hoeveel zo’n 'kledijhemel' je kost en welke elementen de prijs bepalen.

1. Vakjes kosten geld

877A

"De gulden regel: hoe meer hout en hoe smaller de vakjes, hoe hoger de prijs."


© DM-Line  

CVC_150522114242

"Zie je het wat grootser? Bijvoorbeeld een dressing tegen drie muren? "Dan is het vaak zo dat het goedkoper is om drie aparte kasten tegen elkaar te plaatsen, dan met doorlopende hoeken te werken."


© DM-Line  

11

Ga je voor een open of gesloten dressing?


© DM-Line  

Natuurlijk hangt veel af van de grootte van je dressing. Maar ook de indeling speelt een rol in de prijs. "De gulden regel: hoe meer hout je en hoe smaller de vakjes, hoe hoger de prijs."

Hoe hou je het dan basic? "Door te kiezen voor kasten met brede onderverdelingen en een aantal hanggedeeltes. En minder lades en vakjes. Wil je toch lades? Denk dan hieraan: twee van de breedste lades kosten minder dan vier lades die de helft zo breed zijn."

Zie je het wat grootser? Bijvoorbeeld een dressing tegen drie muren? "Dan is het vaak goedkoper om drie aparte kasten tegen elkaar te plaatsen, dan met doorlopende hoeken te werken."

2. Open versus gesloten dressing

Is er iets zoals een richtprijs? "Reken op zo’n 600 à 800 euro per lopende meter. Dat is exclusief btw en plaatsing. Met indeling en kleur naar keuze."

"Daarvoor heb je een open dressing, met een evenwichtige verhouding tussen leg- en hanggedeeltes. Zonder lades en accessoires. In een kamer van pakweg 2 meter 40 hoog. Onder een vlak plafond. Want afschuiningen onder een hellend dak brengen ook een meerkost mee."

Wil je een afgesloten dressing? Dan moet je volgens De Weirdt rekenen op nog eens 400 à 900 euro per lopende meter voor de deuren. Afhankelijk van de afwerking, en of je schuif- of draaideuren wilt.

3. Materiaal en afwerking

Materiaal en afwerking variëren erg qua prijs, zeker bij gesloten dressings. "De kern van de dressing bestaat uit een spaanderplaat. Hoe hoger de dichtheid daarvan, hoe beter de kwaliteit."

"Je kan je dressingdeuren bovendien een extra touch geven met een speciale afwerking. Dat gaat van aluminiumgrepen, spiegels en melkglas tot matte afwerking, hoogglans of poederlak. Keuzes die een impact hebben op de prijs."

"En ook de lades kan je nog eens aan de binnenkant met hout afwerken. Dan zit je al met een wat luxueuzere variant."

4. Accessoires

Als je ten slotte je dressing helemaal tot in de puntjes wil afwerken, dan heb je nog keuze tussen heel wat accessoires.

"Dat gaat van extra lades, over schoenenrekken, dassenhouders, uittrekbare legvlakken, kledingliften, tot geïntegreerde LED-verlichting. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos", besluit De Weirdt.

Geen aparte ruimte voor een dressing? Geen probleem. Probeer het eens met een modulaire indeling!

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/interieurinrichting/wat-kost-een-dressing-op-maat/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=leesook&utm_content=1bb6a13&utm_campaign=content