Hoe wil jij je zonwering bedienen: manueel of automatisch?

Voor de bediening van zonwering kan je, afhankelijk van je budget, veel kanten uit. Ga je voor manueel of voor automatisch?

Manueel

Voor de meeste types binnenzonwering heb je voor een manuele bediening de keuze tussen een koord en een ketting. Een koord is het goedkoopst, maar komt op de grond te liggen als de binnenzonwering opgetrokken is. Om dat op te vangen, kan je steuntjes plaatsen waarrond je de koord kan binden. Een ketting slingert niet rond en is betrouwbaarder dan een koord, zeker voor zwaardere gehelen.

Automatisatie

Het is mogelijk om de binnenzonwering automatisch op-of neer te laten afhankelijk van de programmatie of de weersomstandigheden. Dit kan door de integratie van een elektromotor in de oprolbuis. Weerssignalen worden gegenereerd door zonnecel en wind- of regenvoeler. Automatisatie werkt vaak ook met afstandsbediening (groepsbediening of individueel), drukknop of via integratie in het domoticasysteem. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voorkeurspositie te programmeren. De bedieningskastjes kan je zowel in- als opbouwen. Door automatisatie gaat de zonwering gelijktijdig en zacht naar beneden, waardoor ze langer meegaat.

Lees ook:

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media