livios logo

Vader en zoon ontwikkelen raambekleding voor doe-het-zelvers

Raambekleding zonder ophangsysteem? Dat is Squid. Een 100% Belgisch product van Lampe Textiles, ontwikkeld door vader en zoon. Je snijdt het transparante textiel zelf op maat van je ramen en geniet meteen van meer privacy en zonwering.

“Toen ik op kot ging in Antwerpen, mocht ik geen gaten boren om extra raambekleding op te hangen. Om overdag toch meer privacy te hebben, ben ik samen met mijn vader op zoek gegaan naar een oplossing”, vertelt Thibaut Lampe.

Philippe Lampe (links) en Thibaut Lampe (rechts).

Foto Squid
  

Meer privacy

Het resultaat is Squid, een transparante stof voor je ramen. “De raambekleding laat natuurlijk daglicht door, waardoor je ruimte even lichtrijk blijft. De stof is van binnen naar buiten toe doorzichtig. Zo blijf je ongestoord van het uitzicht genieten, terwijl je toch geen inkijk hebt”, legt Thibaut uit.

De raambekleding laat natuurlijk daglicht door...

Foto Squid
© Debbie Debrauwer  

... maar verhindert inkijk.

Foto Squid
© Debbie Debrauwer  

Een derde minder zonnewarmte

Deze raambekleding houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten. “Squid weerkaatst een derde van de zonne-energie waardoor de gevoelstemperatuur binnen met 3°C afneemt”, vertelt Thibaut.

Squid weerkaatst een derde van de zonne-energie...

Foto Squid
© Debbie Debrauwer  

... waardoor de gevoelstemperatuur binnen met 3°C afneemt.

Foto Squid
© Valerie Clarysse  

Voor ieder raam

Het textiel is verkrijgbaar op een rol van 130 cm breed. Je snijdt het eenvoudig zelf op maat van je ramen. Van schuiframen tot dakvensters. Squid is geschikt voor ieder type raam, ongeacht de vorm of grootte, en beschikbaar in vijf kleuren: chalk, bone, ash, oak en rock.

In vier stappen

Voor grote ramen kan je een vakman inschakelen, maar je kan ook gewoon zelf aan de slag gaan. Je gaat in vier stappen te werk: reinigen, kleven, snijden, aandrukken. “Het textiel is makkelijk aan te brengen, zelfs als je geen handige harry bent. Dankzij de speciale lijm kan je het textiel er terug aftrekken als je het fout kleeft”, verklapt Thibaut.

Deze klus helpt je op weg.

Richtprijs: 59,99 euro per meter


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/raamdecoratie/vader-en-zoon-ontwikkelen-raambekleding-voor-doe-het-zelvers/