livios logo

Dit zijn dé trendkleuren van 2021

Net zoals ieder jaar maakt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar bekend. En voor het eerst sinds vijf jaar geleden zijn het er in 2021 zelfs twee: het grijze Ultimate Gray en het gele Illuminating. Volgens Pantone komen de trendkleuren zowel op zichzelf als in combinatie met elkaar volledig tot hun recht in je thuisomgeving.

De naam van het gele Illuminating komt niet uit de lucht gevallen: naar eigen zeggen gaat het om een warme, heldere en vrolijke tint die levendigheid, energie en hoop moet oproepen in onzekere tijden. Het grijze Ultimate Gray weerspiegelt dan weer het aardse en betrouwbare van natuurlijke elementen die de eeuwigheid kunnen doorstaan. Volgens Pantone roept Ultimate Gray dezelfde kalmte, standvastigheid en veerkracht op als keitjes op het strand.

Pantone kleur van het jaar 2021


© Pantone  

Pantone kleur van het jaar 2021 extra colour swatches


© Pantone  

Hoe gebruik jij ze?

Verder beschrijft Pantone de mix van grijs en geel als een huwelijk tussen kracht en optimisme. De combinatie van de twee is in iedere kamer een sfeerbepaler en voegt er steeds een dosis zon en positiviteit aan toe. Wil je bij jou thuis ook met beide kleuren aan de slag? Een heldergele deur met grijze accenten bezorgt je huis al een warme en verwelkomende uitstraling. Of zorg voor wat subtiele accenten met kussens, tafelkleden en andere accessoires. Bovendien hoef je Ultimate Gray en Illuminating niet in evenredige proporties te gebruiken. Eender welke van de twee kleuren kan de bovenhand nemen in je interieur.

Positieve boodschap

Volgens ondervoorzitter Laurie Pressmann van het Pantone kleurinstituut weerspiegelt de kleur van het jaar wat er zich wereldwijd in onze cultuur en leefwereld afspeelt. In de kleurkeuze van 2021 is een knipoog naar het coronajaar 2020 dan ook niet ver te zoeken. “Met de selectie van deze twee kleuren benadrukken we hoe verschillende elementen samen een verkwikkende boodschap van kracht en hoop kunnen uitdrukken”, voegt directeur Leatrice Eiseman eraan toe. “De combinatie van het standvastige grijs en het levendige geel verbindt betrouwbaarheid en zekerheid met warmte en optimisme. Die mix biedt ons veerkracht en hoop, wat in deze tijden essentieel is voor ons welbevinden.”

Meer info over de kleur van het jaar 2021 vind je op de website van kleurinstituut Pantone.

12 dingen die je moet weten over schilderen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/schilderen/59266/dit-zijn-de-trendkleuren-van-2021/