4 easy-doe-het-zelf-klusjes voor je interieur

Een vrije dag in het vooruitzicht en niet onmiddellijk iets om handen? Het ideale moment om die ene lamp ein-de-lijk eens op te hangen of de muur een nieuw likje verf te geven. Simpele klusjes in huis zijn niet alleen leuk om te doen, maar geven je woning een instant (kleur)boost.

KLUS 1 - Ga aan de slag met verf of behangpapier

Een nieuw laagje verf op de muren plaatsen, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en zorgt onmiddellijk voor een opgefrist interieur of een andere sfeer. Kies voor warme en uitgesproken kleuren en trek gerust de kleur van je muur door naar het plafond voor een extra cosy gevoel. Misschien verdienen je binnendeuren ook wel een nieuwe laag verf. Waarom eens niet gaan voor een accentkleur, of een tint die donkerder is dan de muur voor een bijzonder ton-sur-ton effect? Experimenteren maar!

Wil je weten hoe je aan deze verfklus begint? Ontdek de beste tips om je muren en plafonds of je binnendeuren te verven.

Ben je niet echt een fanatieke verver, maar wil je toch kleur of structuur in huis halen? Dan is behang de ideale oplossing! Of je nu gaat voor een natuurprint, reliëf behang of een statement print … met nieuw behang verander je in no time je interieur. Maar vergeet wel niet om eerst je oude behangpapier te verwijderen.

Behangen als een pro? Lees hier het stappenplan.

KLUS 2 -  Neem je vloer onder handen

Vervang die ene gebarsten vloertegel (je blote voeten zullen je dankbaar zijn), geef je parketvloer een goede onderhoudsbeurt of schuur de oude houten vloer op zolder op. Door je vloer eens grondig onder handen te nemen en de kleine ‘mankementen’ aan te pakken, gaat hij weer voor jaren mee. Droom je eerder van een nieuwe vloer? Een laminaatvloer is dan een prima keuze. Het is een betaalbaar alternatief voor parket en je hoeft geen ervaren doe-het-zelver te zijn om het zelf te leggen. Handig!

Ontdek hier hoe je een gebarsten vloertegel kan vervangen

KLUS 3 - Hang die ene lamp op

Nu de dagen korter worden, heb je geen excuus meer om die ene hanglamp eindelijk eens op te hangen. Het is een hele simpele klus, die zo bepalend is voor de verlichting en de sfeer in je huis. Wil je het extra gezellig maken? Ga dan voor dimmers. Met een dimmer kan je de lichtsterkte van de lampen in en rondom je woning eenvoudig regelen. Er bestaan tegenwoordig ook dimbare lampen waar je geen dimmer meer voor nodig hebt. Hebben!

KLUS 4 - Isoleer zelf je dak

Als er één klus is die je makkelijk zelf kan doen en die onontbeerlijk is voor je woning, dan is het wel het dak isoleren. Tot dertig procent van de gestookte warmte gaat namelijk via het dak verloren. Hoog tijd dus om je dak te isoleren en vaarwel te zeggen tegen te hoge energiefacturen. Er bestaan al heel wat premies voor dakisolatie, maar als je zelf aan de slag gaat, is er sinds half oktober een nieuwe premie bijgekomen. Deze extra premie is tijdelijk en geldt voor aankoopfacturen van 1/7/2022 tot 30/04/2023. 

Doen: vraag je premies voor dakisolatie aan.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media