livios logo

Wat de kleuren van je interieur over jou zeggen

Verffabrikant Dulux voerde een onderzoek uit bij 1.500 Britse huiseigenaars. Het doel? Achterhalen welke invloed kleur heeft op hoe we leven. De helft van de bevraagden zegt dat kleur een impact heeft op hun gemoedstoestand. Een op vijf kan zelfs depressieve gevoelens krijgen van bepaalde kleuren. Maar wat zegt onze kleurkeuze over ons?

Groen voor de beste nachtrust …

Groene muren blijken het best te zijn voor je nachtrust.

Foto colora
  

Maar liefst 8 op 10 mensen zeggen dat ze slecht slapen. Groene muren blijken het best te zijn voor je nachtrust: 1 op 4 slaapt als een baby en vindt dat een groene slaapkamer stress vermindert. Een groene werkruimte is dan weer goed voor de productiviteit, maar pas ermee op. Een op vijf noemt zichzelf namelijk een workaholic. 

… maar zwart voor passie

Zwarte muren verkleinen je ruimte, maar in de slaapkamer roepen ze een sensuele sfeer op. Mensen met een zwarte slaapkamer zijn namelijk het meest passioneel. Mis je wat passie in je slaapkamer? Dan heb je misschien gele muren. Bevraagden met een gele slaapkamer beleven er maandelijks gemiddeld het minst intieme momenten. Dat komt waarschijnlijk omdat één derde daarvan zegt constant vermoeid te zijn.

Topchefs hebben een oranje keuken

Oranje keuken? Dan is dat waarschijnlijk het hart van je woning.

Foto Dils & Mander
  

Wat vind je de belangrijkste kamer in huis? Als dat de keuken is, heb je die wellicht oranje geverfd. 61% van de mensen met een oranje keuken zeggen dat dat het hart van de woning is. Ze vinden zichzelf dan ook geweldige koks. Met een paarse woonkamer is de kans groot dat je tv-verslaafd bent, want dat geldt voor liefst 3 op 4.

Tijd voor een nieuwe voordeur?

Is je gang blauw geverfd? Dan hoor jij mogelijks tot de 78% die met veel zelfvertrouwen in het leven staat. Opvallende vaststelling: mensen met een gele voordeur blijken bijna dubbel zoveel te verdienen als het nationaal gemiddelde. Hoog tijd om de verfkwasten boven te halen dus.

12 dingen die je moet weten over schilderen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/interieurafwerking/schilderen/wat-de-kleuren-van-je-interieur-over-jou-zeggen/