Energiezuinige cv-haard van DDG verwarmt hele woning

Foto: DDG NV  
Foto: DDG NV  

Het Belgische bedrijf DDG heeft met de ECO PLANUS een cv-haarden in het aanbod. Dit zijn kachels of inbouwhaarden die aangesloten worden op de centrale verwarming. De ECO PLANUS levert niet alleen gezelligheid, maar verwarmt ook de hele woning. Andere kenmerken zijn het zuinige en milieuvriendelijke karakter.

“Het principe is eenvoudig. In een houtkachel bevindt zich een spiraal. Dat systeem sluit je aan op de waterleiding van de centrale verwarming. Zo verwarm je met een kachel of haard een volledige woning. En het gezellige vlammenspel, dat krijg je er gratis bij,” vertelt ingenieur en zaakvoerder Daniël De Glas.

Vaste brandstoffen

De ECO PLANUS werkt op alle vaste brandstoffen zoals hout, steenkool, cokes en futurex. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen afhankelijk van de decoratieve wensen van de klant en de mogelijkheden van de ruimte.

80 % rendement

Met de ECO PLANUS is er geen warmteverlies en dus ook geen energieverspilling. Door de hogere verbrandingstemperatuur haalt deze hydroconvertor een rendement dat hoger dan 80 % ligt. De kachel verdeelt de warmte tussen directe stralingswarmte (1/3de) en de warmte voor de centrale verwarming (2/3de).

Kenmerken

Totaal nom. vermogen: 10,4 – 18 kW
Qtraling (1/3): 4,1 – 6 kW / waterzijdig (2/3): 6,3 – 12 kW
Sterk geïsoleerd in de dubbele wand
Hogere verbrandingstemperaturen en optimale recuperatie met 4 lagen spiralen bovenaan. Dit resulteert in uitstekende emissiewaarden en rendementen.
Afmetingen: B 560 x H 1085 x D 478 mm
Belgische prijs: € 3.950 (excl. toebehoren en btw) brutoprijs
DDG NV

Producten

DRU gashaarden, het ultieme vuur!

Dru Belgium

DRU gashaarden, het ultieme vuur!

AESTUVER Brandwerende plaat - ideaal als hitteschild voor kachels en haarden

Fermacell BV

AESTUVER Brandwerende plaat - ideaal als hitteschild voor kachels en haarden

Verwarmen met aardgas, een toestel voor elke behoefte

gas.be

Verwarmen met aardgas, een toestel voor elke behoefte