5 nieuwigheden voor een topkeuken!

Droom je van een nieuwe keuken of ben je op zoek naar de ideale keukenhulpjes? Ontdek de innovaties voor je werkblad, dampkap, kraan, kookplaat en spoelbak. Van een kookplaat die de temperatuur van je gerecht meet tot een spoelbak met bergruimte.

Volumekraan voor exacte hoeveelheid water

Blanco pakt uit met een wereldprimeur: de volumekraan EVOL-S. Deze kraan meet een bepaalde hoeveelheid water exact af. Met de handige draaiknop stel je de juiste hoeveelheid in: van 100 milliliter tot 5 liter. Zo verspil je geen water. Je hebt geen maatbeker meer nodig want deze kraan meet alles perfect af.

Hoe meer water je nodig hebt, hoe sterker en sneller de waterstroom. Koud of warm water? Dat regel je eenvoudig met een aparte hendel. De EVOL-S heeft een uittrekbare sproeiknop zodat je de spoelbak makkelijk kan reinigen. De volumekraan is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: chroom of roestvrij staal.

Richtprijs: chroom vanaf 884 euro, roestvrij staal vanaf 1.328 euro excl. btw.

Meer info: www.blanco.be

De volumekraan EVOL-S meet een bepaalde hoeveelheid water exact af.

Foto: BLANCO Benelux Kitchen Technology  

Donkere kleuren troef

Cosentino brengt twee nieuwe Dekton-stenen uit: Bromo en Milar. Een keukenwerkblad uit Dekton is vlek-, kras- en hittebestendig. Deze nieuwe donkere kleuren passen in een landelijke, maar toch strakke woning. De matte tinten hebben een rustgevende en elegante uitstraling en zorgen voor een industriële toets in je keuken.

Bromo is een donkerblauwe tint geïnspireerd op leisteen en past perfect binnen de Natural Collection van Dekton. Een Bromo-werkblad heeft een zorgvuldig gecreëerde textuur. Ideaal als je op zoek bent naar een natuurlijke look. Milar bestaat uit grijze en bruine tinten. Door de gespikkelde en donkere vegen zorgt zo’n werkblad voor een ‘onafgewerkte’ look. Deze kleur leent zich uitstekend voor de Industrial Collection van Dekton.

Meer info: www.dekton.com

Zwarte dampkap met ledstrip

Donkere kleuren zijn helemaal in volgens keukenfabrikant Novy. Daarom steekt Novy de recirculatiedampkap Cloud in een nieuw jasje. Voortaan is deze plafondunit ook in het zwart verkrijgbaar. Cloud wordt gekenmerkt door een strak design en de stijlvolle, matzwarte uitvoering hoort helemaal thuis in iedere moderne keuken.

De dampkap Cloud heeft bovendien een geïntegreerde ledstrip die aanpasbaar is aan de stemming in je keuken. Voorbereidingen treffen voor je maaltijd of gezellig tafelen met vrienden? Je creëert zelf de gewenste sfeer in je keuken. Extra pluspunt: de fluisterstille werking.

Meer info: www.novy.be

De dampkap Cloud heeft een geïntegreerde ledstrip die aanpasbaar is aan de stemming in je keuken.

Foto: Novy  

Kook tot op de graad perfect

Met de SensePro van AEG haal je het ideale keukenhulpje in huis. Dankzij een ingebouwde voedselsensor controleer je met deze inductiekookplaat de temperatuur van je gerecht tot op de graad. Of je nu aardappelen kookt of een steak bakt: je behaalt met iedere techniek een perfect resultaat.

De kookplaat is uitgerust met enkele handige functies. Met de SenseFry-functie selecteer je het voedingsmiddel en het gewenste resultaat. De kookplaat houdt de juiste warmte voor jou in stand. De SenseBoil-functie detecteert wanneer je water kookt, beperkt opstijgende belletjes en past zo de temperatuurinstellingen aan. En dankzij de Hob2Hood-functie bedien je automatisch je dampkap en kookplaat.

Richtprijs: 1.999,99 euro

Meer info: www.aeg.be

Dankzij een ingebouwde voedselsensor controleer je met deze inductiekookplaat de temperatuur van je gerecht tot op de graad.

Foto: AEG  

Spoelbak inclusief bergruimte

Organisatie in je keuken is belangrijk. Met de nieuwe Box Center speelt Franke hier slim op in. In deze spoeltafel bewaar je jouw belangrijkste keukenaccessoires. Box Center bestaat uit twee units: links een traditionele spoelbak en rechts een frame waar je keukengerei verticaal in kan bewaren.

Box Center combineert een spoelbak met extra opbergruimte: je hebt alle accessoires meteen bij de hand. Een houten snijplank, een houten messenblok met drie messen en een afdruipbakje. Hieronder bevindt zich nog een extra droogrekje voor je servies dat ja makkelijk kan uithalen om je borden te laten uitdruipen en ook weer handig opbergt.

Richtprijs: vanaf 1.249 euro excl. btw

Meer info: www.franke.com

Box Center combineert een spoelbak met extra opbergruimte: je hebt alle accessoires meteen bij de hand.

Foto: FRANKE NV  

 

Meer weten over keukens? Lees hier verder.

Producten

Glas heeft een ongekende waarde in de keuken!

Saint-Gobain Building Glass

Glas heeft een ongekende waarde in de keuken!

Het veilige en hygiënische werkblad voor jouw keuken

Silestone, kwartscomposieten werkbladen

Het veilige en hygiënische werkblad voor jouw keuken

Vraag je gratis verbouwmagazine over keukenrenovaties aan

Verstandig Bouwen

Vraag je gratis verbouwmagazine over keukenrenovaties aan

Keukens om van te smullen

Van Marcke

Keukens om van te smullen

Koken: Aardgas is de ideale warmtebron in de keuken

gas.be

Koken: Aardgas is de ideale warmtebron in de keuken

Twin Touchpad keukenkraan

Aqualex

Twin Touchpad keukenkraan