livios logo

Welk keukentype kies jij?

De juiste keuken vinden die het best bij jou en je woning past is niet evident. Ontdek hier tussen welke soorten je kan kiezen.

Eilandkeuken

Een eilandkeuken is ideaal voor ruimtes waarin de keuken één geheel vormt met de rest van de woonomgeving. Een eilandkeuken beschikt meestal over een kookeiland. Vanuit ergonomisch oogpunt is een spoelzone in het eiland ook interessant.

keuken keukenplanning keukeninrichting kookeiland eiland

Foto DSM Keukens
  

Zwarte keuken met barkrukken werkblad oven en kookpot

Foto Dovy Keukens
  

keuken

Foto èggo
  

U – keuken

De grote voordelen van een U-keuken zijn de korte loopafstanden en een ideale zoneplanning. Speciale hoekkasten met laden verhogen de veelzijdigheid en opbergruimte van je keuken. Zorg er wel voor dat je minstens 120 cm plaats hebt tussen de kastwanden.

G – keuken

Een G-keuken is vooral geschikt voor grote ruimtes. Door de optimale zoneplanning en korte loopafstanden is het de ideale keukenvorm. Net zoals bij een U-keuken verhogen speciale hoekkasten met laden de veelzijdigheid en opbergmogelijkheden. Opgelet: zorg dat de ingang tot je keuken breed genoeg is (min. 120 cm).

Dubbelwandige keuken

Een dubbelwandige keuken is de beste opstelling voor een keuken met een deur en een raam tegenover elkaar. Je kan van de ene naar de andere keukenzone met een eenvoudige draaibeweging. Laat minstens 120 cm ruimte tussen beide wandkasten.

kraan keuken keukenkraan spoelbak Hydros

Foto FRANKE NV
  

keuken greeploze toestellen ovens

Foto Miele
  

Dekton keukenwerkblad materiaal keuken cosentino batibouw 2018

Foto Dekton
  

L-keuken

De L-keuken is een populaire vorm die plaats biedt voor een keukentafel. Met hoge kasten aan beide kanten verzeker je je van extra veel opbergruimte. Een hoekkast met laden verhoogt de opbergmogelijkheden. Er komen wel langere loopafstanden aan te pas dan bij een U- of G-keuken.

Enkelwandige keuken

De naam zegt het zelf: deze opstelling neemt slechts één wand in beslag. Ergonomisch gezien is een enkelwandige keuken minder interessant. Een goed doordachte zoneplanning is bovendien essentieel.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukeninrichting/18371/welk-keukentype-kies-jij/