livios logo

Ontdek de beste interieurtips van ‘Blind Gekocht’-expert Bart Appeltans

Bart Appeltans van interieur- en architectenbureau SFAR is vooral bekend als de interieurarchitect van ‘Blind Gekocht’. Maar ook voor Livios is hij geen vreemde. Als expert in het besparen van ruimte, gaf hij ons al vaker tips en tricks om je interieur maximaal te benutten. Ga aan de slag met zijn acht beste interieurtips!

1. Vergroot je ruimte met spiegels

Gebruik gefumeerde spiegels op tactische plaatsen in je interieur om weerkaatsing te creëren en je ruimte optisch te vergroten.

2. Werk met lichte kleuren

Werk met wittinten en lichte kleuren in je interieur en voor je wanden en vloeren om een verruimend effect te creëren. Kies één eyecatcher die kleur en structuur in je interieur brengt, en hou de rest van je interieur sober en clean.

Sfar interieur


© SFAR  

quickstep3bewerkt

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

3. De juiste meubels

Ga voor lichte meubels, zoals een zetel op pootjes of zwevende wandkasten. Zo blijven je vloeren vrij, wat het ruimtegevoel vergroot. Kies meubels die in verhouding met de ruimte zijn.  

woonkamer zetel blauw


© Getty Images  

interieur verf hangkast

Foto Gamma België
  

4. Benut verloren hoekjes

Ongebruikte plaatsen in huis kunnen een verrassende toepassing krijgen. Installeer bijvoorbeeld een bureau met spiegel in een brede hal. Of maak een kastje boven je toilet of onder je lavabo om je poetsproducten in op te bergen.

hal bureau bergruimte interieur


© SFAR  

toilet bergruimte interieur


© Sfar  

5. Richt in voor elke dag

Je spendeert vooral tijd in je leefruimte. Schenk daar het meeste aandacht aan, en miskijk je niet op feestjes wanneer je 15 mensen op bezoek krijgt. Kies liever voor een kleine uitschuifbare eettafel. In plaats van een logeerkamer kan je ook een slaapbank in de leefruimte zetten. Je leeft elke dag in je woning, richt je ruimtes daarnaar in.

6. Gebruik je wanden

Durf gerust tegen je muren aan te werken, door bijvoorbeeld een zijde van de eettafel tegen de muur te plaatsen. Als je een steunmuur hebt, kan je die inpakken met houten panelen. Daardoor krijg je extra opbergruimte en is de steunmuur mooi weggewerkt.

woonkamer bergruimte interieur


© SFAR  

uitklapbaar bed multifunctioneel klein wonen


© Camber  

7. Wees creatief met opbergruimtes

Kies een bed met opberglades of hoge inbouwkasten tot aan het plafond, en gebruik de ruimte onder je trap als extra bergruimte. Bouw je radiator in, en maak er meteen een kastenwand van. Maak je een omkadering rond je bad? Maak die een halve meter breder en installeer een lade onderaan.

trap multifunctioneel bergruimte


© SFAR  

radiatoren ingewerkt bergruimte


© SFAR  

bad interieur bergruimte


© SFAR  

8. Multifunctionele items

Koop enkele poefjes. Je zet ze snel waar nodig zoals in de living, maar ook aan je eettafel en je bergt ze in een wip weer op. Weinig plaats voor je eettafel? Zet een zitbankje tegen de wand, en plaats extra laden onder het bankje.

bergruimte bank woonkamer


© SFAR  

Interieur Sfar


© Sfar  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukeninrichting/53816/ontdek-de-beste-interieurtips-van-blind-gekocht-expert-bart-appeltans/