livios logo

Dit zijn de keukentrends van 2019!

Op zoek naar een nieuwe keuken? Witte keukens blijven populair, maar nieuwe materialen, kleuren en bijhorende accessoires doen hun intrede. Samen met Inge Moerman van Dovy overlopen we de keukentrends van 2019. “We zijn massaal op zoek naar rust en evenwicht en dat vinden we terug in de kleuren en materialen in de keuken.”

In een woning staat de keuken centraal. Het is de plaats waar iedereen samenkomt, waar de kinderen hun huiswerk maken terwijl mama of papa in de kookpotten roert, waar er samen gegeten wordt of waar we met vrienden samen aperitieven. “De keuken is een drukke, centrale plaats. Om rust te brengen in deze ruimte gaan we dit jaar meer op zoek naar rustgevende kleuren, bijpassende tinten en accessoires”, zegt Inge Moerman. “We grijpen terug naar natuurtinten en combineren dit met hout, houtstructuur of roodbruine tinten. Alles draait om de zoektocht naar innerlijke rust in ons hectisch leven waarbij we de natuur in al zijn aspecten in huis willen halen. Zowel op het vlak van materialen, afwerkingen als kleuren.”

witte keuken met barkrukken spoelbak ovens werblad en groot raam

Combinaties van wit en hout zijn in trek, vooral hout met een verweerd uitzicht.

Foto Dovy Keukens
  

Vanille met bruintinten

Een witte keuken behoudt nog steeds zijn troeven, maar een zachte vanillekleur is in opmars volgens Inge Moerman. “Vanille is minder strak en hard dan wit en komt veel zachter en rustgevender over. Het past ook goed bij bruintinten. Kastdeuren in vanille in combinatie met deuren in roodbruin scoren hoog.”

Wit en hout

Ook combinaties van wit en hout zijn in trek, vooral hout met een verweerd uitzicht. “De trend van het najaar zet zich ook door in 2019: het gebruik van de ‘scarved oak’-techniek. Hierbij worden horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar maar praktisch niet voelbaar zijn. Deze bewerking geeft de keukendeur een verweerd uitzicht, eerder een verouderde indruk maar dat staat heel chic en trendy in combinatie met witte kastdeuren. Het strakke aspect van witte keukendeuren wordt doorbroken door de rust die de verweerde eikfineer uitstraalt.”

Groen, groener, groenst

Grijze keuken met tafel en bank spoelbak oven en kookpotten op het fornuis

“Keukens in alle soorten groentinten zijn immens populair”, vertelt Inge Moerman.

Foto Dovy Keukens
  

Een andere trend? “Keukens in alle soorten groentinten zijn immens populair”, vertelt Inge Moerman. “Verschillende groentinten worden zelfs met elkaar gecombineerd: fjordgroen, mosgroen, … Alle groene tinten zijn welkom in de keuken. En als je nog wat groene plantjes op een schap plaatst,  is het plaatje compleet.”

Ook in combinatie met hout geven groene tinten een extra gevoel van rust. “Kastdeuren in fjordgroen worden gecombineerd met kastdeuren in houtstructuur. Of houten kastdeuren in combinatie met een werkblad in groen laminaat. Heel populair is een opzetkast met schuifdeuren in hout in combinatie met kastdeuren in fjordgroen. Hout draagt in al zijn aspecten bij aan een warme, natuurlijke feeling en brengt sfeer en rust in huis. Combineer naar hartenlust met enkele groene accenten en houten accessoires”, tipt Inge Moerman.  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukeninrichting/dit-zijn-de-keukentrends-van-2019/