livios logo

Keuken ontwerpen? Volg dit stappenplan!

Je nieuwe keuken ontwerpen is minder gemakkelijk dan het op het eerste zicht lijkt. Wil je een open of gesloten keuken? Kies je voor een centraal eiland of past een L-opstelling beter in jouw ruimte? Ga je voor kasten of verkies je lades? Je moet tal van keuzes maken als je je keuken ontwerpt. Daarom laat je je beter bijstaan door een keukenspecialist in je buurt. Dit stappenplan helpt je alvast op weg.

Stap 1: Denk na over de keukenopstelling

Voordat je je keuken ontwerpt, denk je best al eens na over de keukenopstelling die je zou willen. Er zijn verschillende mogelijkheden: van een enkelwandige keuken tot een L-opstelling. Of wat dacht je van een echte leefkeuken met eiland? Ontdek hier de verschillende keukentypes waaruit je kan kiezen. Elke keuken bestaat ook uit verschillende zones: bevoorraden, opbergen, koelen, voorbereiden en koken. Lees hier hoe je de zones in een logische volgorde plaatst voor een logische en praktische keukenindeling.

Stap 2: Welke toestellen wil je?

Een ander belangrijk aandachtspunt zijn je keukentoestellen. Die bepalen namelijk ook hoe je keukenopstelling er zal uitzien. Wil je een combi-oven of liever een aparte microgolfoven én stoomoven? Dan kan je die toestellen naast of boven elkaar plaatsen. Wil je een vaatwasser op hoogte? Dan moet je kastenwand voldoende plaats bieden. Lees hier meer over de verschillende keukentoestellen en maak een lijstje met alle toestellen die volgens jou onmisbaar zijn in je nieuwe keuken.

Foto èggo
  

keuken

Foto Dovy Keukens
  

Stap 3: Welke materialen verkies je?

Tot slot moet je nog de juiste materialen voor je keuken kiezen. Die materiaalkeuze is belangrijk bij het ontwerp van je nieuwe keuken, want elk materiaal heeft een andere prijs. Voor je keukenkasten en -lades heb je keuze uit kunststof, hout, gelakte fronten… Voor je werkblad is het aanbod nog uitgebreider. Het goedkoopste is een kunststof werkblad. Wil je liever een stenen werkblad? Dan is er natuursteen, composiet of keramiek. Ook hout is een mogelijkheid. Bekijk hier alle materialen voor je werkblad.

Stap 4: Tijd voor een keukenontwerp!

Nu je al een goed idee hebt van hoe je nieuwe keuken eruit moet zien, is het tijd om je project te bespreken met een keukenspecialist in je buurt. Benieuwd waar je terecht kan? Via onze tool krijg je meteen een overzicht van de dichtstbijzijnde keukenspecialisten. Vul je gegevens in en regel een afspraak in amper twee minuten. Zoek hier een expert in je buurt.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukeninrichting/keuken-ontwerpen-volg-dit-stappenplan/