livios logo

Koken als een pro: zo richt de chef van Altermezzo zijn keuken thuis in

Op een steenworp van het historische stadscentrum van Tongeren ligt het sterrenrestaurant Altermezzo. In de potten en pannen roert Jo Grootaers (28), door Gault&Millau en Michelin uitgeroepen tot Beste Jonge Chef. Maar hoe ziet de keuken van deze sterrenkok er thuis uit? En welk toestel zou hij niet meer kunnen missen? Livios zocht het uit.

Hoe de ideale keuken er volgens kok Jo Grootaers uitziet? “Niet te groot en niet te klein. Ik hou van een compacte keuken waar alles mooi bij elkaar ligt. Een keukeneiland werkt ook gemakkelijk.”

Oven onmisbaar

Je vindt vandaag een enorm aanbod aan keukentoestellen. Maar welke toestellen zijn voor de chef echt onmisbaar in zijn keuken? “Een goede oven vind ik het allerbelangrijkste. En natuurlijk ook een degelijke kookplaat. Ik kook graag op zowel gas als inductie, maar voor een keramische kookplaat zou ik zelf nooit kiezen.”

Foto Altermezzo
  

Foto Miele
  

Foto Novy
  

Warmtebestendig werkblad

Ook qua werkblad heeft Jo Grootaers een duidelijke voorkeur: “Een warmtebestendig werkblad is echt een must. Zoals graniet bijvoorbeeld. Daarop kan ik probleemloos mijn potten en pannen zetten als ze rechtstreeks van het vuur komen. Zonder dat dit schade aanbrengt aan het werkblad.”

Snelle gerechten

Na lange dagen in de professionele keuken bij Altermezzo vragen we ons af wat de chef thuis graag klaarmaakt. “Als we thuis koken, wat niet zo vaak gebeurt, dan is het voornamelijk comfort food. Dingen die vrij snel klaar zijn zoals spaghetti.” 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukeninrichting/koken-als-een-pro-zo-richt-de-chef-van-altermezzo-zijn-keuken-thuis-in/