livios logo

400 euro per jaar besparen? Met deze filterkraan kan het

Overschakelen van flessenwater naar kraantjeswater? Franke ontwikkelde Vital, een kraan met een ingebouwde filter. Zo heb je geen aparte filterinstallatie meer nodig. Volgens Franke bespaar je met deze filterkraan jaarlijks 400 euro en belanden er zo’n 500 plastic flesjes minder op de afvalberg.

De Vital heeft een ingebouwde filtercapsule die je kraantjeswater meteen zuivert. De goede mineralen blijven behouden, terwijl bacteriën, microben, roest, chloor en geurtjes verdwijnen. Je leidingwater wordt voor maar liefst 99% gefilterd.

Kraan met filtercapsule

De filtercapsule bestaat uit drie delen: de pre-filter, het membraan en een actieve koolstoffilter. Hierdoor filtert de Vital op drie niveaus. De pre-filter houdt de grootste vuildeeltjes tegen, het membraan bacteriën en virussen en de actieve koolstoffilter verwijdert opgeloste onzuiverheden zoals chloor.

De Vital filtert je leidingwater voor maar liefst 99% en behoudt alle goede mineralen.

Foto FRANKE NV

De Vital-kraan is verkrijgbaar in gun metal met een accent in chroom of in industrieel zwart met RVS-look.

Foto FRANKE NV

Goed voor 500 liter

Eén filtercapsule zorgt voor ongeveer 500 liter gefilterd water. Vanaf 450 liter gaat er een rood lampje branden, dat aangeeft dat de filter bijna verzadigd is. Zit je aan de kaap van 500 liter? Dan gaat het rode lampje flikkeren en is het tijd om de filter te vervangen.

Drie uitvoeringen

De Vital-kraan is verkrijgbaar in twee kleuren: gun metal met een accent in chroom of industrieel zwart met RVS-look. Je hebt keuze uit drie uitvoeringen: 

  • Alleenstaande filterkraan met zwenkbare uitloop: vanaf 410,19 euro incl. btw.
  • Filterkraan met zwenkbare uitloop in combinatie met eengreepsmengkraan met zwenkbare uitloop: vanaf 571,12 euro incl. btw.
  • Filterkraan met zwenkbare uitloop in combinatie met eengreepsmengkraan met beweegbare uitloop: vanaf 840,95 euro incl. btw.

Meer info: www.franke.com/be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukentoestellen/400-euro-per-jaar-besparen-met-deze-filterkraan-kan-het/