Nieuwe plafonddampkap van Elica doet dienst als verlichting

Een dampkap zuigt niet alleen storende kookluchtjes af, maar kan ook dienst doen als volwaardige verlichting in je keuken. Zo lanceert Elica een gamma high-end plafonddampkappen met geavanceerde verlichtingsfuncties. Dankzij de aanpasbare kleurtemperatuur en lichtsterkte creëer je de juiste sfeer boven je keukeneiland.

Functionele versus sfeerverlichting

De nieuwe plafonddampkappen van Elica combineren een high-end design met een performante, efficiënte en geluidsarme afzuiging. Omdat je in een keuken zowel nood hebt aan functionele als sfeerverlichting, hebben de plafonddampkappen geïntegreerde ledverlichting die je kan aanpassen aan elke situatie. Zo kan je met de Dim Light-functie de verlichting tijdens het tafelen dimmen. Sommige modellen zijn ook uitgerust met de Tune White-functie waarmee je de kleurtemperatuur kan aanpassen van warm wit (2.400 K) tot koel wit (5.000 K).

5 verschillende modellen

Omdat smaken verschillen, heeft Elica een ruim aanbod aan plafondmodellen. De Illusion is uitgerust met twee ledstrips en kan bekleed worden met een gipsplaat waardoor de dampkap opgaat in je plafond. De Hilight Glass heeft ook twee ledstrips en is stijlvol afgewerkt met een wit glazen paneel en witte lijst. De Skydome is een architectonische dampkap met een led-lichtpaneel en heeft de allures van een helder dakraam. De Lullaby is een slimme designdampkap met led-lichtpaneel afgewerkt met natuurlijk eikenhout of wit gelakt hout. De Hilight X tot slot is uitgerust met twee ledstrips en kan afgewerkt worden met een paneel in roestvrij staal, wit of zwart soft touch-effect.

Meer info: www.elica.com

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media