Met deze microplasticfilter was je jouw kleding op een ecologische manier

Wist je dat het wassen van synthetische kleding mee verantwoordelijk is voor microplasticvervuiling? Bij één wasbeurt komen er maar liefst 700.000 microvezels in ons water terecht. Om de toenemende plasticvervuiling aan te pakken, introduceert AEG een microplasticfilter voor wasmachines. Die verhindert dat tot 90% van de microplasticvezels van synthetische materialen vrijkomen in het afvalwater.

Watervervuiling

Wereldwijd komen er zo’n half miljoen ton microplasticvezels per jaar terecht in de oceaan. Enkel en alleen door het wassen van synthetische kledij, die eigenlijk uit plastic bestaat. Die microplasticvezels komen vrij tijdens het wassen: tot maar liefst 700.000 microvezels belanden per wasbeurt in ons afvalwater. Je kan dat aantal verminderen door bewuster te wassen: minder wasbeurten uitvoeren, op lagere temperaturen wassen,…

Microplasticfilter

Met de microplasticfilter introduceert AEG een eenvoudigere en efficiëntere oplossing. De filter zorgt ervoor dat tot 90% van de microplasticvezels uit synthetische materialen tijdens het wassen niet in ons afvalwater belanden. Je kan het apparaat eenvoudig aan de muur naast je wasmachine bevestigen. De filter waarschuwt zelf wanneer je het moet reinigen. Het onderhoud is vrij eenvoudig: met de reinigingsborstel maak je de filter schoon. Dit dien je om de zes à acht wasbeurten te doen. De microplasticfilter is bovendien compatibel met elke AEG-, Electrolux- of Zanussi-wasmachine.

Meer info: www.aeg.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media