livios logo

BioFresh: Optimaal koelen, langer bewaren

Sta jij ook meerdere keren per week in de supermarkt om verse producten te halen die anders verpieterd in je koelkast liggen tegen dat je ze nodig hebt? Dan ben je zeker niet alleen. Liebherr, specialist in koelen en vriezen, bedacht daarom de BioFresh-lade, waarin je voedingswaren tot drie keer langer kan bewaren. Mét behoud van vitamines en smaak. 

In een BioFresh-lade blijven groenten, fruit, vlees, vis en zuivelproducten tot drie keer langer vers. Zo kan je een kropsla dertien dagen bewaren, appels tot tachtig dagen en Parmezaanse kaas zelfs 110 dagen. Doordat je minder voedsel hoeft weg te gooien, bespaar je elk jaar zo’n 150 euro uit. En je kan perfect in één keer al je inkopen voor de ganse week doen. 

Foto Liebherr
  

Foto Liebherr
  

 

Hoe werkt het?

Liebherr bedacht het principe van de BioFresh-lades om voedsel optimaal te kunnen bewaren. Er zijn twee types van lades: de DrySafe en de HydroSafe. De DrySafe is met zijn lage vochtigheidsgraad en lage temperatuur ideaal voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. Belangrijk is wel dat je deze producten in een luchtdichte verpakking steekt zodat ze niet uitdrogen.

Meer vitamines

In de HydroSafe kan je je fruit en groenten bewaren. Dit voedsel heeft een hoger vochtigheidsgehalte dan bijvoorbeeld kaas of vlees. Met een schuifregelaar controleer je zelf de luchtvochtigheid. Hoe meer producten er in de lade zitten, hoe meer je de schuifknop zal openzetten voor de nodige vochtcirculatie. Met een temperatuur van net boven de 0 graden bewaren je producten hun gezonde vitamines en smaak. Meer zelfs, ten opzichte van een normaal koeldeel in een koelkast krijg je een toename van vitamines. 

Meer info: www.liebherr.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukentoestellen/biofresh-optimaal-koelen-langer-bewaren/