livios logo

Uitgetest: gezond eten op de werf met slimme stomer

Uitgebreid koken schiet er tijdens verbouwingswerken rap bij in. Toch hoef je niet telkens naar de dichtstbijzijnde frituur of broodjeszaak te gaan. Met de maaltijdservice van Mealhero heb je in geen tijd een gezond gerecht op tafel staan, zonder dat je daar zelf voor hoeft te koken. Het enige wat je nodig hebt is hun slimme stomer. Onze redactie testte het uit.

Hoe werkt het?

Foodboxen die aan huis geleverd worden met alle ingrediënten voor je zelfgekozen maaltijd(en) zijn al ingeburgerd. Maar Mealhero gaat daarbij nog een stapje verder: je kiest op www.mealhero.me of via de gratis Mealhero-app uit een ruim aanbod van gezonde gerechten, die kant-en-klaar en diepgevroren aan huis geleverd worden. En dat in porties die perfect in de drie compartimenten van de slimme stomer passen die je bij Mealhero kan huren. Even stomen en je gerecht is klaar om te serveren. Je hoeft dus zelf niets meer te doen.


© Mealhero  


© Mealhero  

Stomen via internet

Vooraleer je de stomer kan gebruiken, installeer je de Mealhero app op je smartphone of tablet. Daarmee kan je je foodbox, maaltijden of ingrediënten uitkiezen en de bezorgingsdatum selecteren. De stomer steek je in het stopcontact en moet je verbinden met internet. Zo kan die communiceren met je app.

De stomer bestaat uit drie stoommandjes die op een reservoir staan dat je met water vult. Op elke Mealhero-verpakking is een slim etiket voorzien dat je met de stomer kan scannen. Je houdt daarvoor de verpakking voor de startknop van de stomer en zo weet die welke ingrediënten je hebt gekozen en hoe lang alles moet stomen. Vooraan op de stomer verschijnt een aftelklok zodat je perfect weet wanneer je maaltijd klaar is.

Nog geen internet op je werf?

Niet op alle werven is het even evident om al internet te voorzien. Handig is dat je ook offline kan stomen. Het enige nadeel is dan wel dat je in dit geval niet geniet van de communicatie tussen de app en de slimme stomer. Maar als je deze bijvoorbeeld in het begin met een wifi-verbinding installeert en elke 5 tot 6 maanden even updatet op het wifi-netwerk kan je hier gerust mee verder.

Divers aanbod

Van een uitdagende rijst cocos-curry tot een alledaagse kipfilet met appelmoes. Vlees, vis, vegetarisch, kindvriendelijk,… je hebt heel wat keuzemogelijkheden bij Mealhero. Ook voor de moeilijkste eters zitten er zeker gerechtjes tussen die in de smaak vallen. Daarmee is Mealhero een aantrekkelijk alternatief om tijdens je verbouwingen een gezonde maaltijd op tafel te zetten, zonder dat je daarvoor moet koken, afwassen of naar de winkel moet.

Probeer het zelf

Wil je de service van Mealhero zelf eens uittesten op je werf? Stuur het antwoord op deze vraag naar redactie@livios.be: Uit hoeveel vooraf samengestelde maaltijden kan je twee- of vierwekelijks kiezen? Een tip kan je terugvinden op www.mealhero.me/maaltijden/. Wie als eerste het juiste antwoord mailt krijgt volgend aanbod:

  • Je krijgt een unieke code waarmee je gratis 6 maaltijden kan bestellen. t.w.v. 6 gratis maaltijden 
  • Je maakt een meal plan aan via start.mealhero.me van minimaal 10 maaltijden (minder maaltijden bestellen kan niet). Je kan dit plan op elk moment stopzetten, maar betaalt dan wel 19 euro recyclebijdrage voor het reinigen en/of herstellen van de stomer.
  • Je huurt de slimme stomer aan 5 euro per maand.

Lees ook

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukentoestellen/uitgetest-gezond-eten-op-de-werf-met-slimme-stomer/