livios logo

Wat kost een inductiekookplaat?

Inductiekookplaten bestaan in allerlei formaten en met allerlei opties. Voor hoeveel kan je er één op de kop tikken als je krap bij kas zit? En hoeveel betaal je voor een luxemodel met alles erop en eraan? We vroegen het aan Jan De Moor, product manager bij keukenspecialist Ixina. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Grote prijzen voor grote formaten

"De belangrijkste prijsdeterminant is de grootte", begint De Moor. "Hoe groter, hoe hoger de prijs. De kleinste kookplaat binnen het gamma van Ixina is 60 centimeter breed en heeft vier kookzones. Hier betaal je minstens 369 euro voor. Het grootste formaat is 90 centimeter en kost een paar honderd euro meer."

Flexibiliteit

"Een standaard inductiekookplaat bestaat uit vier aparte kookzones. Maar je kan ook kiezen voor vrije zones. Dan worden twee aparte kookzones versmolten tot één grote. Je kan je pan binnen die zone eender waar plaatsen. De kookplaat verwarmt enkel daar waar de pan staat. Voor twee aparte kookzones en één vrije betaal je zo’n 100 euro meer. Wil je twee grote zones in plaats van vier aparte? Reken dan op 200 euro bovenop de prijs."

inductiekookplaat

Prijsbepaler nummer één: hoe groter, hoe duurder.


© Bauknecht  

Werkbladdampkap Up dampkap kookplaat koken keuken

Ook een meerprijs: het aantal zoneloze versus vaste kookvlakken, ...

Foto Novy
  

Snelheid

Wil je snel een biefstuk dichtschroeien? Of moet water zo rap mogelijk koken? "Dan is een kookplaat met boost-functie iets voor jou. Een inductiekookplaat met booster is gemiddeld 25 tot 30 % sneller, maar ook prijziger."

Wat kost de plaatsing?

"Moeilijk in te schatten", zegt De Moor. "Bij Ixina is de plaatsing van de kookplaat inbegrepen bij die van je hele keuken. Maar als je enkel je oude kookplaat wil vervangen moet je op extra installatiekosten rekenen. Dit is afhankelijk van het breek- en knutselwerk dat nodig is in je keuken." Handig aangelegd? Dan kan je je kookplaat zelf installeren!

Eindfactuur

De vertrekprijs is 369 euro. Maar als je een grotere inductiekookplaat wilt met alles erop en eraan, dan kom je gemakkelijk aan een bedrag van 2.500 euro. Al kan afhankelijk van het merk de prijs nog een paar duizend euro oplopen…

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/keukentoestellen/wat-kost-een-inductiekookplaat/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=&utm_content=koken-op-gas-of-inductie-dit-is-de-beste-keuze&utm_campaign=content