livios logo

Niet zomaar een betonnen werkblad voor je keuken

Jeroen Dils en Jonas Vermander, het duo achter het jonge designlabel Dils & Mander, hebben een passie voor beton. Ze produceren keukenwerkbladen op maat uit een nieuw soort beton.

Het beton van Dils & Mander is vijf keer sterker dan traditioneel beton en maakt een slank design mogelijk. De betonsamenstelling is bovendien vlek-, hitte- en krasbestendig.

Foto Dils & Mander
  

Geen massaproductie voor Dils & Mander. De keukenbladen worden handmatig gepolijst.

Foto Dils & Mander
  

Vijf keer sterker

Het beton van Dils & Mander is vijf keer sterker dan traditioneel beton en maakt een slank design mogelijk. De betonsamenstelling is bovendien vlek-, hitte- en krasbestendig. “We onderscheiden ons qua eigenschappen dus duidelijk van het traditionele beton, maar boeten niet in op het natuurlijke karakter”, vertelt zaakvoerder Jonas Vermander.

Handgemaakt

Geen massaproductie voor Dils & Mander. De keukenbladen worden handmatig gepolijst. De kleurschakeringen en luchtbellen geven een uniek en ambachtelijk karakter. Deze kleine imperfecties zijn de handtekening van het ontwerpersduo.         

Afwerking naar jouw wensen

Je kan eender welke kleur kiezen voor je keukenblad. Naast een gladde gepolijste afwerking is er ook een verouderde en terrazo-afwerking beschikbaar. Het werkblad wordt naadloos afgewerkt tot wel vijf meter lang. Ook aan openingen voor stopcontacten, spoelbakken en afdruipgroeven heeft Dils & Mander gedacht. 

Naast een gladde gepolijste afwerking is er ook een verouderde en terrazo-afwerking beschikbaar.

Foto Dils & Mander
  

 

Tip: De betonsamenstelling is bovendien ook UV- en vorstbestendig waardoor dit het ideale materiaal is voor een buitenkeuken. Laat je binnenkeuken doorlopen tot buiten op je terras.

Richtprijs voor een keukenwerkblad van 2 cm dik: 313 euro per m² exclusief btw.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/materialen/niet-zomaar-een-betonnen-werkblad-voor-je-keuken/