Maak een proefrit in je toekomstige keuken. Benieuwd hoe het werkt?

Een nieuwe keuken kiezen is niet zo eenvoudig. Je maakt vaak keuzes op basis van wat je mooi vindt. Maar is je toekomstige keuken ook praktisch en past ze bij je veranderende behoeftes? Blum, fabrikant van keukensystemen, ontwikkelde daarom een manier om een ‘proefrit’ te maken met je toekomstige keuken. Zo weet je precies of de keuken die je kiest op jouw lijf geschreven is.

  • Keukenproefrit
    © Blum
  • age explorer keukenproefrit
    © Blum

“Bij de aankoop van een keuken kijk je vaak naar het design. Met deze keukenproefrit willen we je vooral bewust maken van de praktische kant”, vertelt Deborah Van Dam van het Belgische familiebedrijf Van Hoecke, dat het merk Blum verdeelt in ons land.

Op ware grootte

“Een 3D-plan van een keuken geeft al een mooi zicht op wat je kan verwachten van je toekomstige keuken. Toch is het niet altijd makkelijk om je de ruimte ook effectief voor te stellen. Als je plan al getekend is, kan je tijdens de keukenproefrit in onze showroom in Sint-Niklaas een realistische indruk krijgen van je toekomstige keuken. Met keukenkasten op wieltjes bouwen we je keukenplan op ware grootte na.”

Praktisch?

Bovendien kijkt een adviseur naar jouw kook- en beweeggewoontes. “Hij geeft je gericht advies over ergonomie en de praktische indeling van je keuken en lades”, vertelt Deborah Van Dam. “Zo krijg je niet alleen een mooie, maar ook een praktische keuken.”

Toekomstbestendig?

“Gemiddeld gaat een keuken 20 jaar mee. Ze kan dus maar beter praktisch ingericht zijn”, vertelt Deborah Van Dam. Om te zorgen dat de keuken na enkele jaren nog steeds bij je (veranderende) behoeften past, ontwikkelde Blum het Age Explorer-pak. Een pak met gewichten, een bril met vertroebeld zicht en handschoenen met klittenband waardoor je je enkele jaren ouder waant. Voer tijdens de keukenproefrit enkele handelingen uit in dit pak. Zo weet je zeker dat je keuken nog jaren mee gaat op vlak van ergonomie, opbergruimte en comfort.

Benieuwd hoe een proefrit werkt? Bekijk hier de video.

Tips voor je droomkeuken

Zit je tijdens je zoektocht nog met vragen? Lees ons advies om de juiste keuzes te maken:

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media