livios logo

Dit zijn de mogelijke opstelling en afmetingen van je spoelbak

Voor je keukenspoelbak kan je kiezen tussen inbouw-, vlakbouw- en onderbouwspoeltafels. Elke opstelling heeft zijn specifieke voor- en nadelen. De precieze afmetingen kies je op basis van het aantal gezinsleden en de eventuele aanwezigheid van een vaatwasmachine.

Opstelling

Inbouwspoeltafels zijn de meest gangbare vorm. De goedkoopste oplossing is dat je de spoelbak in het werkblad en iets hoger dan het werkvlak plaatst. Deze spoelbakken komen mooi tot hun recht in houten, granieten en kunststof tabletten.

Bij vlakbouwspoeltafels bevinden de spoelbak en het werkblad zich op dezelfde hoogte. Een kleine naad scheidt beide delen van elkaar. Met één beweging kan je het water op je werkblad direct in de spoelbak vegen.

Onderbouwbakken zijn de duurste oplossing. Hierbij ligt de spoelbak lager dan het werkblad. Zo is de naad minder zichtbaar. Heb je een werkblad uit kunststof? Dan is een onderbouwbak geen optie.

keukenkraan keuken Box center spoelbak spoeltafel bergruimte

Foto FRANKE NV
  

keuken spoelbak onderbouw RVS keukenkraan kraan kleur

Foto GROHE
  

kraan keuken keukenkraan spoelbak

Foto FRANKE NV
  

keuken spoelbak keukenkraan kraan afvalscheider vuilbak vuilnisbak

Foto GROHE
  

Afmetingen

Meestal valt de keuze op één of twee spoelbakken naast elkaar, met rechts of links daarvan een afdruipvlak. De meeste spoelbakken zijn ongeveer 150 cm lang bij 60 cm breed, maar er bestaan natuurlijk ook grotere of kleinere modellen. De precieze afmeting kies je op basis van het aantal gezinsleden en de eventuele aanwezigheid van een vaatwasmachine. Je kan ook opteren voor twee identieke spoelbakken of exemplaren met een verschillende grootte en diepte combineren.

Tip: Een handige optie is de inzetkorf die je in de spoelbak kan hangen om groenten in te spoelen. Er bestaan ook aangepaste modellen voor hoekspoelbakken.

Lees ook:

Klaar om je dromen om te zetten in concrete plannen? Maak dan nu via onze nieuwe tool een afspraak bij een keukenspecialist in jouw buurt en krijg professioneel advies op maat.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/keuken/plaatsing-keuken/dit-zijn-de-mogelijke-opstelling-en-afmetingen-van-je-spoelbak/