livios logo

Extra daglicht? Dit budget heb je nodig voor een koepel, dakraam of lichttunnel

De kamers onder je dak zijn vaak donker. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om ook hier natuurlijk daglicht binnen te halen. Denk maar aan een dakraam, kunststofkoepel of lichttunnel. Maar hoeveel kosten deze oplossingen? We zoomen in op hun prijskaartje.

1. Dakraam

Voor een standaarddakvenster met dubbele beglazing van 1,14 bij 1,18 meter betaal je zo’n 446 euro exclusief btw. Afhankelijk van welk comfortniveau je wil, loopt de prijs verder op. Hoe wil je dat het raam opent? Wil je driedubbele beglazing? Wil je het raam elektrisch kunnen open? Vergeet ook de installatiekosten niet. Ontdek hier het totale kostenplaatje.

Velux

Foto VELUX Belgium
  

dakkoepel koepel platdakvenster plat dak

Foto Skylux
  

daglichtbuis lichttunnel lichtbuis dak solatube dakpannen

Foto Techcomlight
  

2. Kunststofkoepel

Kunststofkoepels zijn verkrijgbaar in twee materialen: acrylaat of polycarbonaat. Het verschil zit in de slagvastheid. Polycarbonaat is sterker dan acrylaat en is ook duurder. Daarnaast kan je nog kiezen uit een heldere opalen koepel. Dit heeft geen invloed op de prijs. Voor een enkelwandige lichtkoepel in acrylaat van 1 m² betaal je 181 euro exclusief btw en voor één in polycarbonaat 313 euro. Naargelang het aantal wanden van de koepel, stijgt de prijs. Bekijk hier de verschillende richtprijzen.

3. Lichttunnel

Een lichttunnel is de ideale oplossing in kamers waar ramen of dakvensters geen optie zijn. Het systeem bestaat uit drie delen: een dakmodule, een reflecterende buis en een plafondarmatuur. Voor een set met een diameter van 35 cm betaal je minstens 316 euro exclusief btw en plaatsing. Voor een platdaksysteem betaal je meer. Lees meer over het totale prijskaartje.

Lees ook:

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/daglicht/58037/extra-daglicht-dit-budget-heb-je-nodig-voor-een-koepel-dakraam-of-lichttunnel/