livios logo

Licht... tot in de donkerste hoekjes

Elke woning heeft zijn donkere ruimtes, waar er geen raam is om licht binnen te laten. Velux haalt deze ruimtes uit de obscuriteit met haar nieuwe generatie lichttunnels.

Een lichttunnel verbindt het dak met het plafond van de te verlichten oppervlakte: via een reflecterende buis wordt het daglicht verdeeld in de lager gelegen woonruimtes.

Foto VELUX Belgium
  

De nieuwe "2.0" generatie lichttunnels van Velux brengt licht dankzij de Edge Glow diffusor. Het daglicht wordt verdeeld door middel van een glazen cirkel rond de tunnels. Zo kan men de hele dag van dynamisch licht genieten. De diffusor is eveneens uitgerust met een slankere sierring voor een meer gestroomlijnde look. Het glas, dat aan de binnekant vastgevijsd is, is eenvoudig en intuïtief los te maken en op die manier makkelijk schoon te maken.

Foto VELUX Belgium
  

Het nieuwe Flexi-loc systeem garandeert een snelle en gemakkelijke verbinding van de buizen. Deze laatsten worden aan de binnenkant aan elkaar vastgemaakt. Een bevestigingssring, die aan de dakmodule wordt vastgemaakt, vereenvoudigt de aansluiting van de buizen. Het afneembare kader draagt eveneens bij aan de vereenvoudiging van de buiteninstallatie. Deze lichttunneels zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken en kunnen op een afstand tot zes meter van het dak worden geïnstalleerd. 

Foto VELUX Belgium
  

Ten slotte zorgt een condensatiereservoir voor een vermindering van de zichtbare condensatie door de druppels die in de buis komen vast te houden, zodat deze niet op de glasoppervlakte terecht komen.  

Meer info: www.velux.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/daglicht/licht-tot-in-de-donkerste-hoekjes/