livios logo

Met dit systeem regel je de hoeveelheid daglicht in je woning

De AGC-Groep lanceert in samenwerking met de start-up Kinestral Technologies een systeem om daglicht in je woning te beheren: Halio. Met dit slim getint glas bepaal je zelf hoeveel licht er binnenvalt, hou je warmte tegen én behoud je zicht op je tuin.

Het slim getint glas van Halio is volgens de fabrikant niet te onderscheiden van gewoon blank glas. In minder dan drie minuten kan het transparante glas overgaan tot de donkerste tint die warmte en licht blokkeert. Bovendien is dit systeem energie-efficiënt: als het actief is, verbruikt Halio 14 watt, in rust 1 watt.

Met dit slim getint glas bepaal je zelf hoeveel licht er binnenvalt.

Foto AGC Flat Glass Europe
  

In zijn donkerste stand houdt Halio 97% van het licht en 95 % van de warmte tegen.

Foto AGC Flat Glass Europe
  

Minder warmte en meer privacy

In zijn donkerste stand houdt Halio 97% van het licht en 95 % van de warmte tegen. Bovendien is je interieur beschermd tegen UV-stralen zodat de kleuren van je meubels niet verbleken. Zonwering of gordijnen zijn niet meer noodzakelijk, maar eerder een esthetische keuze, want je geniet ook van bijna volledige privacy. Je behoudt je uitzicht, terwijl het bijna onmogelijk is om van buiten naar binnen te kijken.

Makkelijk te bedienen

Je kan Halio zo programmeren dat het reageert op het weer, het tijdstip of de stand van de zon. Ook manuele bediening is mogelijk, via een app, wandregelaar of gesproken opdrachten. Het systeem is volgens de fabrikant erg gebruiksvriendelijk. Er zijn negen verschillende tinten beschikbaar en je kan ramen met Halio apart of tegelijk verduisteren.

Richtprijs: op aanvraag

Meer info: www.halioglass.eu  


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/daglicht/met-dit-systeem-regel-je-de-hoeveelheid-daglicht-in-je-woning/